Type what you are searching for:

Granola poeder van Jamie

Pienskeuken / Basisrecepten  / Granola poeder van Jamie
granolapoeder

Granola poeder van Jamie

Vorige week kreeg ik het lang verwachte nieuwe boek van Jamie Oliver binnen per post. Ik had hem op televisie de granola poeder uit dit boek zien maken. Ik was om, zijn nieuwste boek moest en zou ook bij mijn verzameling kookboeken komen. Het heet “Jamie’s Superfood voor elke dag”. Echt super lekkere recepten die helemaal verantwoord zijn.

Op televisie zag deze granola poeder er zo simpel uit om te maken dat ik reuze benieuwd was hoe het zou smaken. Ik kan je zeggen het is superrrr lekker! Op televisie zag het er makkelijk uit om te maken. In het echt is het ook easy to make. Je hebt er alleen wel een keukenmachine voor nodig om alles tot poeder te malen. Aangezien ik te weinig havermout had heb ik het aangevuld met speltvlokken. Als je alleen havermout gebruikt is dit ook nog eens een very low budget recept. Een pond havermout koop ik voor € 0,39 in de winkel. Maar je kunt van alles variëren wat vlokken betreft.

GRANOLA POEDER

Ingrediënten voor een pot vol
500 gr havermout of  spelt- of havervlokken
125 gr ongezouten gemengde noten (ik gebruikte cashew- en pistachenoten)
50 gr gemengde zaden en pitten
125 gr gedroogde vruchten (blauwe bessen, cranberry’s, zure kersen, mango, abrikozen, vijgen en krenten)
2½ el cacaopoeder
1 grote sinaasappel.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strooi de havermout, noten en zaden in een braadslee. Hussel goed door elkaar en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Roer de gedroogde vruchten, cacaopoeder en de geraspte schil van de sinaasappel erdoor.
Doe alles in de keukenmachine (als het niet in één keer in de machine past, moet je het in kleinere porties doen). Laat het goed afkoelen voordat je het overschenkt in een luchtdichte afsluitbare pot.

Nu is je granola poeder klaar en kun je ‘s morgens heerlijk combineren. Doe wat (soja)yoghurt in een schaaltje en schep er 2 el van je home made granola poeder over. Schep er vers gesneden fruit door. Eventueel kun je er nog een straaltje honing overdoen. Echt super lekker en een heel gezonde start van je dag. Na zo’n schaaltje gezondheid kan ik de hele ochtend vooruit.

granola poeder

Eet smakelijk!

Laat mij weten wat jij van deze granola poeder vindt via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben benieuwd hoe jouw ontbijtje eruit ziet!

Heb je liever een granola die iets mee bite heeft, maak dan deze home made creusli die is ook zo ontzettend lekker. Ik wissel beiden een beetje af 🙂

 

No Comments
Leave a Comment