Amandel kokos koekjes

Kokos en amandelen. Ik ben er dol op. Ik was eigenlijk van plan om kokosmakronen te maken maar kwam er te laat achter dat ik niet genoeg kokosrasp in huis had. En aangezien ik geen zin had om op de fiets te springen om het te gaan kopen verving ik een gedeelte van het recept voor  amandelmeel. Dat had ik namelijk wel in huis. En het koekje wat toen uit de oven kwam was echt super lekker. Ik noem ze gewoon: amandel kokos koekjes. Je proeft kokos en amandel, oef echt super lekker. Het is gezoet met rijststroop.  

Een gezonder koekje  voor bij de koffie of de thee dan de koekjes die je in de supermarkt in de schappen ziet liggen. En voor het werk hoef je het niet te laten. Het staat langer in de oven dan dat je ermee bezig bent om het te mengen en op de bakplaat te scheppen. Want binnen 5 minuten staat het in de oven. Dat is nog eens snel om een gezond tussendoortje op tafel te zetten ;-).

Amandel kokos koekjes

Ingredienten voor ongeveer 10 stuks
75 gr amandelmeel
30 gr kokos
45 gr speltbloem
75 gr rijststroop
1 ei
10 amandelen om te garneren

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met pakpapier of bakmat. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng goed door elkaar. Het moet een soort deeg worden dat  niet te kruimelig is. Schep er anders nog een klein beetje honing bij. Als het niet genoeg plakt valt het namelijk uit elkaar tijdens het bakken.
Schep met een lepeltje kleine hoopjes van het deeg op de bakplaat. Ze moeten ongeveer een doorsnede van 5 cm hebben. Druk in elke hoopje een amandel. Zorg dat de hoopjes niet te hoog zijn. Druk ze als het nodig is wat platter.

Bak de amandel kokos koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte trommel of weckpot. Maar echt lang zullen ze daar niet in zitten. Wanneer je deze amandel kokos koekjes vandaag maakt, zijn ze denk ik uiterlijk morgen al op. Misschien red je dat nog niet eens en zijn ze vandaag al op ;-). Ik maak de volgende keer een dubbele portie. Dan kan ik er wat langer van genieten. Tijdens het uitwerken van dit recept waren deze koekjes  jammer genoeg al ontdekt door de mannen. Ik heb er nog net 3 kunnen redden voor vanavond bij de koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Amandel kokos koekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest