Abrikozen koeken

In het weekend staat hier vaak de oven aan om iets lekkers te bakken. Vandaag maakte ik abrikozen koekjes. En het test pannel was unaniem. Deze moet je delen op het blog, zodat anderen er ook van kunnen genieten ;-). Met onderstaand recept maakte ik 12 koeken. Ze hebben een knapperig randje en hoe meer je naar het midden komt worden ze wat “taaier”. Het wordt een voedzame koek die heerlijk is bij een kop koffie of thee. Bak jij ze ook vandaag of morgen zodat je er ook van kan genieten. Of wil je liever iets anders maken voor het weekend? Kijk dan even op de zoete pagina van Pienskeuken. Daar is de keuze reuze.

 

Abrikozen koeken

Dit heb je nodig voor ca. 12 koeken
2 el geraspte kokos
4 medjol dadels
2 el zonnebloempitten
150 gr abrikozen
2 el havermout
2 el amandelmeel
100 gr rijststroop
2 el notenpasta
50 gr gemengde noten
12 amandelen voor de garnering

 

abrikozen koekjes

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat.
Heb je geen medjol dadels in huis? Leg dan de dadels 5 minuten in warm water. Zo worden ze wat zachter. Dep de dadels droog, anders wordt het mengsel wat te nat. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een plakkerig mengsel van.

Draai ongeveer 12 balletjes van het deeg. Leg de balletjes naast elkaar op de bakplaat.
Druk de balletjes plat met je vingers. Ik garneerde de bovenkant van de abrikozen koeken nog met een amandel, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Schuif de bakplaat de oven in en bak de abrikozen koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. De koeken zijn langs de randjes lekker knapperig en in het midden een beetje zachter / taaier. Hier vielen ze goed in de smaak en waren ze heel snel al op.
Bewaar in een goed afgesloten bakje als je er langer van wilt genieten.

De abrikozen koeken zijn ook leuk om samen met kinderen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Abrikozen koeken
Facebook
WhatsApp
Pinterest