Pittige zoete aardappeltortilla met boerenkool

Einde van de maand dan is het weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets kiezen van Knoeien met Inge. Haar blog kende ik nog niet zo goed, maar hij staat inmiddels bij mijn favorieten. Zij maakt heerlijke gerechten en hele mooie foto’s. Ik koos haar tortilla met boerenkool. Mijn variant werd deze pittige zoete aardappeltortilla met boerenkool en paste hem een beetje aan naar mijn smaak. Haalde wat ingrediรซnten weg maar voegde wel vegetarisch gehakt toe. Een complete maaltijd werd het waar we heerlijk van hebben zitten smikkelen.

 

Pittige zoete aardappeltortilla met boerenkool

Dit heb je nodig voor 3 personen
2 zoete aardappels
100 gr boerenkool
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 gr (vega) gehakt
mespuntje komijnpoeder, chilivlokken, chilipoeder, paprikapoeder en oregano
4 eieren

 

pittige zoete aardappel tortilla met boerenkool

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een quichevorm met bakpapier.

Schil de zoete aardappels en snij met de keukenmachine, mandoline of met de hand in dunne plakjes. Snipper de rode ui en de knoflook. Zet een pan op het vuur met een beetje olie en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de zoete aardappels plakjes toe en bak op niet te hoog vuur ongeveer 10 minuten.

Kook ondertussen in een andere pan de boerenkool 8 minuten. Voeg de boerenkool en het vega gehakt toe bij de aardappels en meng voorzichtig met een spatel door elkaar.

Als je gewoon gehakt gebruikt moet je dat eerst nog even rul bakken en dan toevoegen.

Schep het mengsel in de quichevorm en verspreid gelijkmatig over de vorm. Klop de eieren los en schenk er over heen.

Schuif de vorm de oven in en bak de pittige zoete aardappeltortilla met boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar. Serveer direct.

Inge serveerde er sour cream bij. Ik serveerde er een beetje Griekse yoghurt bij, dat smaakte ook erg lekker. En heb je nog wat over. De volgende dag als lunch of op een dag dat je kliekjes eet is dit heerlijk. Mijn moeder had ook regelmatig een kliekjes dag. Als wij dan vroegen wat wij gingen eten was het antwoord: “Vanavond eten wij de koelkast leeg”. Ik vond dat altijd een feestje omdat er dan van alles op tafel kwam :-).

Wil je nog eens een tortilla maken met zoete aardappel? Eerder maakte ik al een zoete aardappel tortilla die je zeker ook eens moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Pittige zoete aardappeltortilla met boerenkool
Facebook
WhatsApp
Pinterest