Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Speculaas muffin

Pienskeuken / Samen met je kind  / Speculaas muffin
speculaas muffin

Speculaas muffin

muffin met appelmoes, dit is ook erg lekker om mee te geven. 

Speculaas muffin

Ingrediënten voor 12 muffins
150 gr amandelmeel
6 verse dadels zonder pit
2 rijpe bananen
2 eieren
2 el koekkruiden
3 el kokosolie
½ citroen
1 tl baking soda
snuf zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe papieren vormpjes in een muffinbakvorm. Pureer de banaan fijn met een vork of in de keukenmachine. Voeg de eieren toe en mix er nu een luchtig beslag van.
Voeg de gesmolten kokosolie en het sap van de halve citroen toe en mix dit weer goed door.
Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit nog zeker 3 minuten goed door tot alles goed gemengd is. Het wordt een beetje half dik beslag (iets dikker dan pannenkoekbeslag 🙂 )
Schep met een lepel in elk muffinvormpje tot ¾ vol met het beslag. Bak de muffins in 30-35 minuten gaar. Je kunt checken of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Komt die er schoon uit dan is je muffin gaar en klaar.

Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Luchtdicht verpakt in de koelkast hou je deze speculaas muffins zeker 5 dagen goed. Invriezen is natuurlijk ook mogelijk. Vries ze dan per stuk in. Dan heb je 12 keer een gezond tussendoortje dat lekker vers is.
Met een lekkere warme kop thee of koffie heb je nu een heerlijk geniet momentje.
Smullen maar!!!

speculaas muffin

No Comments
Leave a Comment