Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Speculaas muffin

Het hoeft in Pienskeuken geen Sinterklaas te zijn om speculaas te eten. Wij eten het hele jaar door speculaas. Dus deze speculaas muffin is een leuke afwisseling. Weer eens wat anders dan een gewoon koekje van speculaas. Ook kun je deze muffin meegeven als 10-uurtje voor op school, of je neemt hem gewoon zelf mee naar je werk.  Ik denk dat menigeen jaloers op je zal zijn als je hiervan zit te smullen ;-). En ben je nou niet zo dol op speculaas maak dan deze muffin met appelmoes, dit is ook erg lekker om mee te geven. 

Speculaas muffin

Ingrediënten voor 12 muffins
150 gr amandelmeel
6 verse dadels zonder pit
2 rijpe bananen
2 eieren
2 el koekkruiden
3 el kokosolie
½ citroen
1 tl baking soda
snuf zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe papieren vormpjes in een muffinbakvorm. Pureer de banaan fijn met een vork of in de keukenmachine. Voeg de eieren toe en mix er nu een luchtig beslag van.
Voeg de gesmolten kokosolie en het sap van de halve citroen toe en mix dit weer goed door.
Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit nog zeker 3 minuten goed door tot alles goed gemengd is. Het wordt een beetje half dik beslag (iets dikker dan pannenkoekbeslag 🙂 )
Schep met een lepel in elk muffinvormpje tot ¾ vol met het beslag. Bak de muffins in 30-35 minuten gaar. Je kunt checken of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Komt die er schoon uit dan is je muffin gaar en klaar.

Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Luchtdicht verpakt in de koelkast hou je deze speculaas muffins zeker 5 dagen goed. Invriezen is natuurlijk ook mogelijk. Vries ze dan per stuk in. Dan heb je 12 keer een gezond tussendoortje dat lekker vers is.
Met een lekkere warme kop thee of koffie heb je nu een heerlijk geniet momentje.
Smullen maar!!!

speculaas muffin

2 reacties

  1. Oeh ik wil deze muffins zo gaan maken, heb alles al in huis gehaald, maar ik zie nu ineens “verse” dadels staan. Moeten het echt verse zijn? Of zijn die gedroogde ook goed? Ik zou eigenlijk niet eens weten waar ik verse moet kopen…

    1. Hoi Else, je kunt ook gedroogde dadels gebruiken die je 5 min in warm water legt. Als je de dadels dan uit het water haalt zijn ze ook zacht. Veel plezier met maken. Groetjes Pien

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Speculaas muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest