Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Mango chutney zelf maken

Pienskeuken / Basisrecepten  / Mango chutney zelf maken
mango chutney

Mango chutney zelf maken

panna cotta die zeker ook het proberen waard is. 

Mango chutney

Ingrediënten voor 1 potje
1 mango (ca. 700 gr)
1 chilipeper
1 ui
½ tl gemberpoeder
50 ml appelazijn
2 el rijststroop
½ tl komijn
¼ tl kurkuma
2 el zonnebloemolie

Zo maak je het
Snipper de ui en peper en fruit dit in een beetje olie in een hapjespan 5 minuten aan.
Voeg de komijn en kurkuma toe en verwarm al roerend even mee.
Schil de mango en snij in kleine stukjes. Voeg dit toe samen met de honing en de azijn.
Zet het vuur laag en laat onder af en toe roeren in ongeveer 30 minuten de mango zacht worden. Zorg dat het niet te hard gaat. Voeg zonodig een eetlepel water toe.
Schep de mango chutney in een schoon potje en draai de deksel goed dicht. Zet het potje 5 minuten op zijn kop en draai het dan weer om, hierdoor wordt het potje vacuüm gezogen. Laat het helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.

Deze mangochutney is zeker 2 maanden houdbaar mits je steeds een schone lepel gebruikt als je er iets uitschept.

Schep het op een stukje kip voordat het in de oven in gaat. Of maak er een couscous mee op smaak.

mango chutney

No Comments
Leave a Comment

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten