Mango chutney zelf maken

In sommige recepten kom je als ingrediënt mango chutney tegen. Pienskeuken zou Pienskeuken niet zijn als ook dat zelf wordt gemaakt. Ik had van mijn groenteman twee hele rijpe mango gekregen voor een leuke prijs waar ik mee aan de slag ging. Na wat rondsnuffelen op internet en wat eigen inbreng kwam ik uiteindelijk op dit heerlijke recept. Heerlijk om een paar kippendijen mee in te smeren die je in de oven lekker gaar bakt. Voor de mango chutney heb je maar 1 mango nodig. Echt super lekker.  Van de andere maakte ik een heerlijke panna cotta die zeker ook het proberen waard is.

 

Mango chutney

Dit heb je nodig voor 1 potje
1 mango (ca. 700 gr)
1 chilipeper
1 ui
½ tl gemberpoeder
50 ml appelazijn
2 el rijststroop
½ tl komijn
¼ tl kurkuma
2 el zonnebloemolie

 

mango chutney

 

Zo maak je het
Snipper de ui en peper en fruit dit in een beetje olie in een hapjespan 5 minuten aan.
Voeg de komijn, gemberpoeder en kurkuma toe en verwarm al roerend even mee.
Schil de mango en snij in kleine stukjes. Voeg dit toe samen met de honing en de azijn.
Zet het vuur laag en laat onder af en toe roeren in ongeveer 30 minuten de mango zacht worden. Zorg dat het niet te hard gaat. Voeg zonodig een eetlepel water toe.
Schep de mango chutney in een schoon potje en draai de deksel goed dicht. Zet het potje 5 minuten op zijn kop en draai het dan weer om, hierdoor wordt het potje vacuüm gezogen. Laat het helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.

Deze mangochutney is zeker 2 maanden houdbaar mits je steeds een schone lepel gebruikt als je er iets uitschept.

Schep het op een stukje kip voordat het in de oven in gaat. Of maak er een couscous mee op smaak.

 

2 reacties

    1. Beste Gea, ik heb het aangepast in het recept. Je voegt het tegelijkertijd toe met de komijn en kurkuma. Ik ben benieuwd wat je van de smaak vindt. Groeten, Pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mango chutney zelf maken
Facebook
WhatsApp
Pinterest