Quiche met broccoli en spinazie (vega)

Zeker 1 keer in de week eten wij wel een hartige taart / quiche. Daarom ligt er bij ons ook standaard hartige taartendeeg in de vriezer. Deze week was het een heerlijke quiche met broccoli en spinazie. Onderstaand recept is voor 4 personen. Wij aten er dus 2 keer van en hebben er allebei de keren lekker van zitten smullen. Ook nu gebruikte ik de vadouvan kruiden van Jonnie Boer. Ik ben dol op deze kruidenmixen.

 

Quiche met broccoli en spinazie

Dit heb je nodig voor 4 personen:
5 vellen hartige taarten deeg (je kunt ook bladerdeeg gebruiken)
ยฝ witte ui
2 teentjes knoflook
1 broccoli
100 gr diepvries spinazie
100 gr diepvries doperwten
1 flinke hand notenstukjes
50 ml kwark
3 eieren
75 gr feta
2 el havermout
1 tl vadouvan kruidenmix
zout en peper

 

quiche met broccoli en spinazie

 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden heten lucht. Bekleed een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Leg de bladerdeeg op je werkblad om te ontdooien. Weeg de spinazie en doperwten af en laag ook ontdooien.
Snipper de ui en knoflook. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pak er een pan bij en doe de broccoli erin met een laagje water. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur uit en zet even opzij.
Zet een hapjes- of koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Fruit de ui en knoflook aan. Doe de broccoli, spinazie en doperwten erbij. Strooi de vadouvan kruiden erbij en bak dit samen nog even 1 minuutje door. Meng ook de notenstukjes hierdoor en zet het vuur uit.ย Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi wat havermout over de bodem. Zo wordt de bodem niet te nat.

Bijna klaar

Doe de inhoud van de hapjes- / koekenpan in de vorm en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodem.
Kluts de eieren samen met de kwark en doe hier nog een flinke draai zout en peper bij. Schenk het ei-kwark mengsel over de groenten en zorg dat dit ook goed is verdeeld over de vorm. Snij de feta in kleine blokjes en strooi over de quiche met broccoli en spinazie. Schuif de vorm de oven in en bak de quiche in ca. 25 minuten goudbruin.
Serveer direct.

Tip:

En heb je zoals wij wat taart over? Verwarm dit dan de volgende keer 30 minuten op 160 graden. Dan is hij weer lekker opgewarmd om te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Quiche met broccoli en spinazie (vega)
Facebook
WhatsApp
Pinterest