Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Mini quiche met prei en courgette

Zoals jullie inmiddels wel gewend zijn doe ik iedere maand mee aan de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets lekkers uitkiezen van het blog Lekkerhappen van Daisy. Zij zorgt iedere maand voor het overzicht van de foodblogswap. Daisy houdt van lekker happen (thuis en buiten de deur) zoals je leest op haar blog. En lekker happen is het zeker. Een prachtig blog met veel heerlijke recepten. Ik vond het moeilijk kiezen, er staan zoveel lekkere recepten op haar site. Ik koos uiteindelijk voor de quiche met prei en ui van haar en maakte er mini quiche met prei en courgette van.

In deze quiche verving ik wat ingrediënten. Het bladerdeeg verving ik voor filodeeg omdat wij filodeeg gewoon lekkerder vind. Maar deze quiche kun je ook prima met bladerdeeg maken. Ik maakte er nog pittige zalmburgers zalmburgers bij voor diegene die dat wilde. Zelf had ik genoeg aan twee van deze mini quiches. Dank je wel Daisy voor het leuke idee van deze quiche.

 

Quiche met prei en courgette

Dit heb je nodig voor 4 personen
12 vellen filodeeg (grote vellen) of 3 vellen bladerdeeg
2 stengels prei
1 kleine courgette
3 eieren
1 pakje monchou
150 gr yoghurt
75 gr parmezaanse kaas
draai peper

 

quiche met prei en courgette

 

Zo maak je het
Vet een muffinvorm goed in. Laat het filodeeg / bladerdeeg ontdooien. Vouw elke filodeegvel in vieren hierdoor past hij prima in de muffinvorm. Druk dit voorzichtig met behulp van een glas in het elke holletje van de muffinvorm. Of snij bladerdeeg in vieren en doe die in de muffinvorm.
Snij de prei en was goed. Snij de courgette in kleine plakjes die je ook weer wat kleiner snijdt. Zet een pan op het vuur met een beetje olie. Doe de gewassen prei samen met de courgette in de pan. Smoor het ongeveer 5 minuten zachtjes aan. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Kluts in de tussentijd de eieren met de monchou en yoghurt tot een soort van dun beslag. Eventueel kun je dit met behulp van een blender of staafmixer doen.

Als de groenten geslonken is schep je in elke holletje van de muffinvorm een flinke schep van het groentemengel. Schenk er wat van het yoghurt mengsel over en strooi er als laatste een beetje parmezaanse kaas op
Schuif de vorm in de oven en bak deze heerlijke vegetarische mini quiche met prei en courgette zeker 30 minuten in de oven. De bovenkant moet droog zijn en mooi gekleurd. Check anders even met een cocktail prikker of hij ook aan de binnenkant droog gebakken is.
Haal ze uit de vorm en serveer direct.

Wij aten er nog pittige zalmburger bij en hadden hier genoeg aan met 4 personen.

BewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mini quiche met prei en courgette
Facebook
WhatsApp
Pinterest