Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Havermoutkoek met banaan

Pienskeuken / Samen met je kind  / Havermoutkoek met banaan
havermout koek met banaan

Havermoutkoek met banaan

lekkere havermout koek, maar ik vind het altijd leuk om kleine dingen aan te passen aan recepten.  Ik had nog 2 zielige bananen op de fruitschaal liggen en laat die  nou juist super lekker zijn om mee te bakken. Daarmee maakte ik deze havermoutkoek met banaan. Een klein plaattaartje wat ik in vierkante stukjes sneed. Zo hebben we voor een aantal dagen een lekker tussendoortje wat nog gezond is ook. Het leuke is dat dit ook nog eens een recept is wat je samen met je kind kunt maken. Je hebt er namelijk alleen een beslagkom, vork en lepel voor nodig om het te maken. Super makkelijk dus. 

Havermoutkoek met banaan

Ingrediënten voor ongeveer 15 stukjes
2 bananen
100 gr havermout
50 gr cashewnoten (hoeft niet perse, maar het is wel lekker erdoor)
50 gr krenten (doe je er geen noten door, doe er dan wel wat meer krenten door)
1 el appeldiksap
2 el kokossnippers

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier. Prak met een vork de bananen fijn. Sla met een koekenpan of deegrol (oeps dat heb je dus ook nog nodig) de nootjes wat kleiner. Meng de havermout, cashewnoten, krenten en de diksap door het bananenprutje. Als alles goed gemengd is schep je het in de bakvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Strooi nu de kokossnippers erover en druk nog even lichtjes aan, zodat ze in het ‘deeg’ vastzitten. Schuif de oven in en bak hem in ongeveer 20 minuten gaar. Wanneer de kokossnippers erg bruin worden moet je er een stukje aluminiumfolie overheen leggen.
Laat afkoelen op een rooster en snij in vrolijke blokjes. Bewaar ze in de koelkast.
Deze havermout koek kun je natuurlijk ook meegeven als 10-uurtje voor op school, of neem hem lekker mee naar je werk. Zeker weten dat jouw collega’s jaloers zullen zijn.
Je kunt deze koek zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Ik had hem in een schaaltje met bijenwasdoek erop gezet. Heb je dat niet bewaar ze dan in een afgesloten bakje.

No Comments
Leave a Comment

Pienskeuken is van 12 juli t/m 19 juli gesloten vanwege vakantie. Zaterdag 22 juli duik ik graag de keuken weer voor je in. Sluiten