Hamburgerkruiden

Hamburgers, ik vind het eigenlijk altijd een hele chemische hap om te eten. Eigenlijk kun je het beste zelf kwalitatief goed gehakt lekker kruiden en ze daarvan maken. Zo gezegd, zo gedaan. Deze kruidenmix is goed voor 1 kg gehakt. Maak je minder hamburgers doe dan de kruidenmix in een afgesloten potje en zet het bij je kruiden, zo kun je nog een keer van deze heerlijke hamburgers maken. Of maak meteen 1 kilo hamburgers en vries de hamburgers per stuk in.
Wij aten er als sausje ook nog barbecue saus bij. Die combinatie is echt super.
En tijdens het bbq-seizoen maak je natuurlijk dit broodje hamburger voor de bqq. Deze is ook super lekker.

 

 

Hamburgerkruiden

Dit heb je nodig voor 1 kg gehakt
4 theelepels uienpoeder
2 theelepels gerookte paprika poeder
2 theelepels knoflookpoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
½  tot  1 theelepel cayennepeper (als je van lekker pittig houdt).
1 tl honing (optioneel)
voeg eventueel nog wat zout toe als je dat lekker vindt

 

hamburger kruiden

 

Zo maak je het
Hier kan ik een heel verhaal van maken, maar dat slaat nergens op. Het is gewoon heel simpel. Meng alle kruiden goed door elkaar en voeg het bij het gehakt. Voeg eventueel nog een theelepel honing toe als je het gehakt aan het mengen bent.
Vorm hier hamburgers van en bak aan beide kanten bruin en krokant.

Heb jij deze super burgers gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

Eén reactie

  1. Beste Pien,
    Heb de hamburgers gemaakt op jouw manier, maar ze waren erg pittig. Ik denk dat dat te maken heeft met afwegen kruiden. Er zijn nl verschillende opvattingen over de maat van een theelepel.
    Misschien is het een idee om aan te geven hoeveel gram het zou moeten zijn. Is voor iedereen duidelijk.
    Verder was de smaak erg goed.
    Vriendelijke groet,
    Guido

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hamburgerkruiden
Facebook
WhatsApp
Pinterest