Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Broodje hamburger op de bbq

Bij deze temperaturen gaat overal de bbq aan. Maar wat maak je dan? Koop je kant en klare hamburgers of maak je zelf iets lekkers? Een van onze kinderen heeft een Italiaans kookboek waar alleen maar hamburger gerechten in staan. Het favoriete recept: broodje hamburger op de bbq en dat in nu het recept wat ik nu met jullie ga delen. Toen ik nog vlees at heb ik hem ook een aantal keren gegeten en echt hij is verrukkelijk. Nu at ik hem zelf met een vegetarische hamburger van Vivera en dat was een goede vervanger. De rest van het gezelschap at de vleesversie. Binnenkort ga ik hem nog met het “rauwe” vegetarische gehakt maken. Wordt vervolgd dus voor de vegetariërs onder ons. Maar nu kun je alvast genieten van dit recept. Het is wel even een klusje maar dat is het zeker waard. En geloof me, je hebt genoeg aan 1 zo’n broodje.

 

Broodje hamburger op de bbq

Dit heb je nodig voor 4 broodjes hamburger 
800 gr rundergehakt (of 4 vegetarische hamburgers)
1 rode paprika
4 takjes verse munt1 groene paprika
1 wortel
5 el chilisaus
150 gr parmezaanse kaas
4 verse pitabroodjes (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)

 

broodje (vega)hamburger op de bbq

 

Zo maak je het
Eerst ga je van de parmezaanse kaas rondjes maken.
Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg een kookring op het bakpapier. Schep nu wat van de parmezaanse kaas in de ring en verdeel dit gelijkmatig in de ring. Haal de ring voorzichtig weg en maak op deze manier nog 3 rondjes.
Bak de kaasrondjes in ongeveer 4 minuten.
Nu bereid je alvast wat dingen voor waardoor je straks, als de bbq eenmaal aanstaat, wat tijd kunt besparen. Maak met behulp van de kookring ook 4 hamburgers van het rundergehakt. Druk het gehakt goed aan en zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Je hoeft het gehakt niet te kruiden. Gewoon de burgers vormen van rauw en opgekruid gehakt.
Snij de paprika’s en de wortel in hele dunne reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en bak op middel hoog vuur de paprika’s en de wortel in ongeveer 20 minuten zacht. Laat afkoelen in de pan en dek af met een bord of een deksel.

En nu de bbq aansteken

Wanneer het tijd is om de bbq aan te steken neem daar echt de tijd voor. Een goede bbq duurt ongeveer 20 tot 30 minuten om goed op temperatuur te komen.
Bak de hamburgers op de bbq en draai ze regelmatig om (dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten).
Warm ondertussen het groentemengsel op in de koekenpan.
Snij de pitabroodjes door en warm die in 4 minuten even op in de oven.
Snipper ondertussen de verse munt heel fijn.
Voeg als de groenten warm zijn de munt toe. Schep ook de chilisaus erbij en roer even goed door.

Nu kan het stapelen beginnen.
Leg de onderkant van een pitabroodje op je werkblad. Doe hier een 1/8 deel van de groenten op en dan de hamburger hier op. Dan weer een 1/8 van de groenten. Een plukje rucola, het kaasrondje en als laatste de bovenkant het broodje. Maak op dezelfde manier de andere drie broodjes. En serveer je broodje hamburger op de bbq direct.
Lekker smullen nu maar.

Serveer er eventueel nog wat lekkere salade bij en je maaltijd is helemaal compleet.

 

vegetarische variant

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Broodje hamburger op de bbq
Facebook
WhatsApp
Pinterest