Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Bobotie foodblogswap maart 2016

Pienskeuken / Ovenschotel  / Bobotie foodblogswap maart 2016
bobotie foodblogswap

Bobotie foodblogswap maart 2016

Eefkooktzo iets koken. Haar motto is: ‘Lekkere gerechten, makkelijke recepten’. De meeste recepten zijn gezond en heel soms iets minder als het gaat om een lekker zoet baksel.
Ik vond een recept van bobotie en laat dat nou net al een tijdje op mijn to-do-list staan. Ik verving de appel voor gedroogde abrikozen en voegde ook een teentje knoflook toe. Ik weet niet hoe de versie van Eef smaakt, maar deze verandering smaakte erg lekker. Ik dacht dat er nog wel een klein beetje over zou blijven voor de volgende dag als lunch, maar de schaal was helemaal leeg. Dit ga ik snel weer maken en dan zeker een dubbele portie 🙂  Dank je wel Eef!! 

Bobotie

Ingrediënten voor 2 personen
150 gr rundergehakt
250 gr sperziebonen
1 teen knoflook
1 ui
40 gr krenten
75 gr gedroogde abrikozen
1 ei
50 ml melk
3 aardappelen
1 el kerrie
1 el kurkuma
1 tl paprikapoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snij in stukken. Maak de sperziebonen schoon en snij door midden. Wel de krenten en abrikozen 15 minuten in warm water. Kook de aardappelen en de sperziebonen in twee aparte pannen 15 minuten beet gaar. (Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het samen in één pan te doen, dat scheelt weer afwas). Snipper de ui en de knoflook.
Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul, voeg ook de kerrie, paprika en kurkuma toe. Bak even door.
Giet de aardappelen en sperziebonen af. Laat de krenten en abrikozen uitlekken en snij de abrikozen in stukjes.
Vet een ovenschaal in en doe alles in de schaal. Meng goed door elkaar.
Kluts he ei en voeg de melk toe. Schenk dit in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.

Wil je deze ovenschaal van te voren maken en later opwarmen? Dat kan natuurlijk ook. Zet de schaal afgedekt in de koelkast totdat hij de oven in gaat. Voeg dan alleen nog niet het mengsel van ei en melk toe. Schenk dit over het gerecht vlak voordat je je het de oven inschuift. Bak hem dan zeker 40 minuten in de oven om gaar en goed warm te worden.

Wil je deze maaltijd nog completer maken, eet er dan nog een lekkere salade bij.

Eet smakelijk!!

bobotie swap 2-2016 (1) pk

No Comments
Leave a Comment

Pienskeuken is van 12 juli t/m 19 juli gesloten vanwege vakantie. Zaterdag 22 juli duik ik graag de keuken weer voor je in. Sluiten