Vegetarische Mexicaanse burgers

Op het blog van  de hippe vegetariër las ik een heel lekker recept. Een borrelhapje met vegetarische Mexicaanse balletjes. Al een tijdje probeer ik minder vlees te eten. Ik ben met een mooi woord flexetariër. Dus toen ik dit recept las wist ik zeker dat deze balletjes in de smaak zouden vallen in Pienskeuken. Ik paste hem een beetje aan omdat ik niet alle ingrediënten in huis had en maakte er burgers van. Want zoals jullie misschien ook al wel weten ben ik dol op burgers. Ik kan je zeggen. Deze vegetarische Mexicaanse burgers komen hier vaker op tafel te staan. Wij aten het met een lekkere salade en yoghurt knoflook saus en hebben genoten. Ik deel dit recept dan ook graag met jullie. Ook de volgende dag at ik nog een koude burger op een broodje. Ook zeker de moeite waard :-). En als borrelhapje zijn ze ook lekker pittig. De keuze is reuze.

 

Vegetarische Mexicaanse burgers

Dit heb je nodig voor 8 burgers
1 blik rode bonen
100 gr havermout
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr mais uit een blikje (de rest deed ik door de salade)
klein handje verse kruiden (uit mijn kruidentuin gebruikte ik bieslook, peterselie en koriander)
1 losgeklopt ei
2 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1 tl chilipoeder

 

vegetarische Mexicaanse burger

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een braadslee of bakplaat met bakpapier of bakmat.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Prak de bonen met een vork wat kleiner. Je moet nog wel hier en daar een boon zien. Dat is lekker voor de bite. Kluts het eitje in een beslagkom. Snij de kruiden fijn. Voeg alle kruiden samen met de havermout en de tomatenpuree toe. Roer alles goed door. Laat de mais ook uitlekken in een vergiet. Voeg 100 gram toe en roer goed door. Laat dit mengsel 5 minuten rusten. Zo kan het vocht worden opgenomen door de havermout en krijg je een compactere massa om de burgers te maken.
Vorm met natte handen burgers. Ik haalde er 8 burgers uit. Je kunt er natuurlijk ook kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van maken.

In de oven

Leg ze in de braadslee of bakplaat. Bak ze in ongeveer 30 minuten lekker krokant. Wanneer je kleine balletjes maakt, moeten ze wat korter in de oven. Maak ondertussen een frisse groene salade. Ik voegde de rest van de mais toe aan de salade van ijsbergsla, feta en een dressing van olie, azijn, mosterd en honing en een teen knoflook. Wij aten er ook nog een beetje chilisaus bij. Daardoor werd het nog meer spicy :-).
Koud zijn deze vegetarische Mexicaanse burgers ook erg lekker op een boterham. Of je warmt ze later nog een keer op. Een voedzame maaltijd die ook nog eens low budget is.
Wil je voor bij de borrel iets lekkers? Maak er dan kleine balletjes van maken. Lekker met een home made chilisaus. Super lekker en spicy!!
Eet smakelijk!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegetarische Mexicaanse burgers
Facebook
WhatsApp
Pinterest