Zalm met pesto en tomaat

Voor deze zalm met pesto en tomaat gebruikte ik home made pesto. Als je weet hoe lekker zelf gemaakte pesto is, koop je nooit meer pesto kant en klaar. Ik maak mijn pesto altijd met goede olijfolie. Kost wat, maar dan heb je wel iets. De olijfolie is echt super belangrijk bij pesto. De mannen hadden trek in zalm dus ik bedacht deze zalm met pesto en tomaat. En als klap op de vuurpijl strooide ik er nog parmezaanse kaas over. We legden hem ingepakt en wel op de barbecue. Een paar weken later heb ik deze heerlijke zalm met pesto en tomaat ook in de oven uitgeprobeerd. De vrienden die bij ons aten vonden het super lekker. Gebruik verse zalm of gewoon uit de diepvries. Geloof mij, dit is een FEESTJE op je bord. 

Zalm met pesto en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm (vers of uit de diepvries van ongeveer 100 gram per stuk)
4 el pesto
1 tomaat (of 8 cherrytomaten)
50 gr parmezaanse kaas
zout en peper

Zo maak je het
Zorg dat de zalm ontdooid is. Dep hem droog met een stukje keukenpapier. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af en leg die op je werkblad. Leg op elk stuk folie een moot zalm. Snij de zalm op een paar plekken een beetje in. Zo gaart de zalm geleidelijker.
Strooi wat zout en peper over de zalm. Snij de tomaat in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de zalm. Schep hier een lepel (zelfgemaakte) pesto op. Strooi de parmezaanse kaas erover.
Vouw de hoeken van het aluminiumfolie naar elkaar toe en druk het folie tegen elkaar aan. Het moet een soort van zakje worden. Zorg dat het pakketje wel helemaal dicht is.
Leg de pakketjes totdat je het gaat bakken in de koelkast.
In de oven (op 200 graden) duurt het ongeveer 20 minuten. Het ligt er ook aan hoe dik de zalm is.  Kijk na 20 minuten even hoe het eruit ziet.
Op de barbecue duurt het ongeveer 15 minuten.

Verdeel de pakketjes over de borden en serveer er een lekkere salade bij. Eventueel kun je er nog aardappels uit de oven bij eten om er helemaal een feestje van te maken! Wij hebben het nu een aantal keren gegeten als er vrienden kwamen eten. Die vonden het allemaal super lekker. En waren ook nog eens onder de indruk van zo’n lekker pakketje op hun bord.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zalm met pesto en tomaat
Facebook
WhatsApp
Pinterest