Search
Close this search box.
Wrap met kip en pesto

Nu we op vakantie zijn mis ik toch wel de uitgebreide keuken van thuis.Maar toch eten we elke dag allemaal smakelijke dingen en probeer ik recepten uit die op mijn lijstje staan. We hebben een prachtige skottelbraai waar we allemaal lekkere dingen op bereiden, zo ook deze stukjes kip. Aan het eind heb ik de stukjes wat uit elkaar getrokken en nog even goed door gebakken. Wij aten dit als lunch maar als avondmaaltijd kan dit natuurlijk ook. Ik heb de wraps ook even op de skottelbraai gelegd om op te warmen. Een heerlijke wrap met kip en pesto was het eindresultaat. 

Wrap met kip en pesto

Ingrediënten
(2 personen lunch / 1 persoon avondeten)
2 grote wraps
100 gr  kipfilet of kippedij in stukjes
2 handen rucola of veldsla
2 tl pesto
2 tl pijnboompitjes
2 el Parmezaanse kaas
peper en zout

Zo maak je het
Kruid de kipfilet met peper en zout en grill deze aan weerszijden goudbruin, net zolang tot de kip gaar is.
Stoom ondertussen de tortilla’s een paar seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. (Ik warmde de wraps eerst even op de skottel voordat ik de kip ging bakken). Smeer de wraps vervolgens in met een laagje pesto.
Verdeel de sla en de pijnboompitjes (wanneer je de tijd hebt kun je deze ook eerst roosteren, daar worden ze lekkerder van!) over de pesto.
Verdeel de kip over de wrap.
Rol de tortilla op en snijd doormidden of in meerdere rolletjes. Serveer direct of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast tot je ze gaat eten.
Deze lekkere wrap met kip en pesto kun je natuurlijk ook bij de borrel serveren, of mee nemen naar je werk voor de lunch

2 reacties

  1. Hoi Valerie,
    Wat leuk dat je deze wrap ook maakt. En vonden jullie het lekker??
    Ik vond de kookles ook leuk. Misschien geef ik volgend jaar nog een keer
    kookles op jullie school.
    Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wrap met kip en pesto
Facebook
WhatsApp
Pinterest