Search
Close this search box.
Gevuld pitabrood gekruide kip

Een gevuld pitabrood uit Pienskeuken voor de zaterdagavond (maar een andere avond smaakt het ook hoor ;-)). Hoe dit gerecht tot stand kwam zal ik je vertellen. In het weekend wordt er in Pienskeuken vaak wat uitgebreider gekookt dan door de week. Ik had een idee om een gevuld brood te maken en daarvoor zelf een Turksbrood te bakken. Toen zag ik bij de Turkse supermarkt  in het dorp deze verse pitabroodjes. De man van de winkel zei dat die erg lekker zijn. Hij was zoooo enthousiast dat ik om was. Ik zou zelf geen Turksbrood maken maar besloot deze pita broodjes te gaan gebruiken. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Wat zijn die broodjes lekker zeg.  Als je dit gevuld pitabrood gekruide kip proeft koop je nooit meer een broodje shoarma. Wij aten er nog een groene salade bij en hadden er een complete maaltijd. 

Dit gerecht lijkt een beetje op de Turkse sandwich wat ik al eerder deelde. Ik voegde nu wat wortel toe en gebruikte dus die lekkere verse pitabroodjes. Het werd zomaar weer een nieuw gerecht.

Gevuld pitabrood gekruide kip

Ingrediënten voor 2 personen
150 gr kippendijen
150 gr sperziebonen
1 snufje chilipoeder
1 tl cajunkruiden
½ tl knoflookpoeder
1 grote teen knoflook
1 wortel
2 verse pitabroodjes (te koop bij de Turk)
Ingrediënten voor de saus
3 el yoghurt
1 tl cajunkruiden
½ tl knoflookpoeder
draai peper

Zo maak je het
Zet de oven op de grillstand.
Snij de uiteinden van de sperziebonen. Snij ze eventueel door midden en kook ze in ongeveer 15 minuten. Ze moeten nog een beetje bite hebben. Schil de wortel en rasp het fijn.
Snij de kippendijen in stukjes. Meng de kruiden en kruid hiermee de kippendijen. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de het vlees rondom bruin.
Voor de saus pak je een leuk schaaltje waar je de yoghurt en de kruiden in doet. Goed mengen en even opzij zetten.
Snij de pitabroodjes overlangs door en besprenkel met olijfolie. Snij een knoflook door en wrijf  over het broodje (of strooi er wat knoflookpoeder op).
Check de sperziebonen, giet ze af en bak nog kort even mee met de kip.
Leg de pitabroodjes met de oliekant naar boven in de grill. Blijf erbij want  het gaat heel snel.

Nu kun je gaan bouwen. Eerst een pluk wortel op het broodje. Dan het kip/groente mengsel er op, een flinke schep saus en de bovenkant van het broodje. Klaar is het gevuld pitabrood gekruide kip. Nu rest er nog maar één ding en dat is: AANVALLEN MAAR. Eetsmakelijk!!

gevuld pitabrood gekruide kip gevuld pitabrood gekruide kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gevuld pitabrood gekruide kip
Facebook
WhatsApp
Pinterest