Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Verrassende wortelsoep

Voor de foodblogswap van januari mocht ik een recept kiezen van het blog van Elianne. Dus ging ik op zoek op haar blog wat de leuke naam heeft: De wereld op je bord. Een mooi blog met recepten van over de hele wereld. Ik kwam heerlijke gerechten tegen met prachtige foto’s. We hebben veel raakvlakken. Elianne kookt bijvoorbeeld net als ik zonder pakjes en zakjes. Ik vond het best moeilijk om een keuze te maken. De wortelsoep van Elianne  heb ik omgedoopt tot mijn “verrassende wortelsoep” met een kleine eigen draai eraan.

De kleur is super mooi en de smaak is verrassend. Daarom de naam. De combinatie van kruiden maakt deze soep zo bijzonder. Deze soep komt hier zeker vaker op tafel. Wij aten deze soep ‘s avond met een paar wraps. En omdat het een grote pan soep werd konden we er bovendien de volgende dag als lunch van eten met een geroosterde boterham. Met name de volgende dag vond ik de soep nog lekkerder.

Dank je wel Elianne voor dit idee. Ik heb er weer een bijzondere soep bij op mijn lijstje. Weet je wat het leuke van de januari foodblogswap is? Elianne werd aan mij gekoppeld. Dus ik ben benieuwd wat zij van mijn blog gaat maken ;-).

 

 

Verrassende wortelsoep

Dit heb je nodig voor een grote pan
1 kilo wortelen
1 zoete aardappel
2 teentjes knoflook
1 ui
stukje gember van ongeveer 2 cm
1 elstar appel
2 groentebouillonblokjes
snufje kaneel
1 tl kurkuma
2 tl kerriepoeder
200 ml kokosmelk
bosui voor de garnering

 

verrassende wortelsoep

 

Zo maak je het recept
Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij klein. Schil de wortelen en de zoete aardappel en snij in kleine stukken. Haal het klokhuis uit de appel en snij in blokjes. Ik liet de schil erom.
Zet een grote pan op het vuur met 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en de gember aan. Doe de groente erbij en bak ongeveer 4 minuten mee. Voeg de kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blijf goed roeren anders bakt het aan. Voeg kokend water toe tot net boven de groenten. Breng aan de kook en draai het vuur laag.

Laat de soep ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes koken. Check of de groenten gaar zijn. Zet de staafmixer in de soep en pureer hem glad. Schenk de kokosmelk toe en roer goed door. Vind jij de soep te dik, voeg dan nogmaals water toe zodat hij dunner wordt.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Als garnering gebruikte ik bosui, maar je kunt bijvoorbeeld ook verse koriander gebruiken.
Eet smakelijk!

Dus maak deze speciale verrassende wortelsoep. Eet smakelijk!!

 

BewarenBewaren

Eén reactie

  1. Hoi Paulien, ik maakte de wortelsoep met verschillende kleuren wortel. Ook bleek dat de zoete aardappel geen rode was, dus de kleur was wat afwijkend. Wel lekker, wij aten er een speltbol bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Verrassende wortelsoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest