Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Prei kerrie flammkuchen – foodblogswap

Jullie zullen wel denken, alweer prei kerrie. Ja, inderdaad. Ik ben er dol op. En voor de foodblogswap van maart mocht ik iets kiezen van het blog van Simone. Haar blog heet Foodquotes. Een prachtig blog wat je, als je het nog niet volgt, zeker moet gaan volgen. Sinds ik mijn blog heb is dit de 5e keer dat ik iets van haar maak. En dat is echt geen straf hoor. Het blijft iedere keer weer moeilijk om iets uit al haar recepten te kiezen. Ik gebruikte eigenlijk twee recepten die ik combineerde tot deze flammkuchen. Ik vond op haar blog een quiche met prei en een recept van pasteitjes met prei. De combinatie van prei en kerrie vind ik enorm lekker, dus maakte ik deze plaattaart met die combinatie.

Prei kerrie flammkuchen

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 rol flammkuchen deeg (ik gebruikte Tante Franny)
1 tomaat
2 preien
1 tl kerrie
1 ei
50 gr geraspte kaas

 

prie kerrie flammkuchen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat. Snij de prei in ringen en spoel het eventuele zand eraf. Ik stoomde de prei 10 minuten, maar je kunt het ook 10 minuten even koken. Snij de tomaat in stukjes en doe samen met het ei en de kerrie in een kom. Voeg de gestoomde/gekookte (wel zonder het kookvocht) prei toe en meng goed door. Verdeel dit mengsel over het flammkuchen deeg. Ik vouwde de randjes van het deeg een beetje om, zodat het ei beter op zijn plek bleef. Strooi de geraspte kaas erover en schuif de bakplaat de oven in. Ik bakte hem ongeveer 30 minuten, maar hou het goed in de gaten, want iedere oven is anders en soms kan het harder gaan als je eigenlijk wilt.

Wij hadden er ruim genoeg aan met z’n tweetjes. Het stuk wat wij over hadden hebben we een paar dagen later weer even kort opgewarmd (oven op 180 graden en ongeveer 15 minuten in de oven). Om de maaltijd toen compleet te maken aten wij er nog een salade bij. Zo hebben we twee dagen van deze heerlijke prei kerrie flammkuchen kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Prei kerrie flammkuchen – foodblogswap
Facebook
WhatsApp
Pinterest