Tonijn salade

Gewoon simpel een lekkere tonijn salade als lunch. Echt super vind ik dat. Tijdens een vakantie op Texel, aten wij regelmatig op een terras een salade. Ook als we op de camping waren aten we vaak een salade rond het middaguur. Dat beviel ons zo dat we nu ook thuis tussen de middag een salade eten. Deze tonijn salade maakte ik met dingen die nog in de koelkast stonden. Als voorraad heb ik altijd wel een blikje tonijn staan. Wij aten er nu een broodje bij, maar wanneer je meer sla erbij eet, kan dit ook prima als maaltijdsalade.

Ingrediรซnten voor 2 personen
1 blikje tonijn in water
1 tomaat
1 stengel bleekselderij
1 stengel bosui
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 ansjovisfilet
flinke draai peper
sap van ยผ citroen
2 handjes gemengde sla
extra vierge olijfolie en balsamicocreme

Zo maak je het
Laat het blikje tonijn goed uitlekken. Snij de tomaat, bosui en bleekselderij klein. Snipper de ansjovisfilet. Doe dit in een schaal en meng de yoghurt en mayonaise erdoor. Knijp er het sap van de citroen bij.
Leg de sla op twee borden en sprenkel hier olijfolie en balsamicocreme over. Schep het tonijnmengsel op de sla en serveer direct.

Tip:
Eet er een lekker volkoren broodje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Tonijn salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest