Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Pittige curry balletjes

Yes, eind van de maand dus weer de hoogste tijd voor de foodblogswap. Ik vind het iedere maand weer leuk om hieraan mee te doen. Lekker snuffelen op een ander foodblog en dan wikken en wegen welk recept het dit keer wordt waar ik een eigen draai aan ga geven. Deze maand mocht ik van het blog van Maris (Flying Foodie) iets kiezen. Een blog vol heerlijke recepten met prachtige foto’s. Mijn oog viel op haar sticky Koreaanse balletjes. Het water liep mij in de mond dus ik moest hier wel mijn eigen draai geven. Ik maakte er heerlijke vegetarische pittige curry balletjes van. Zeker weten dat je het natuurlijk ook van gewoon rundergehakt kan maken maar, aangezien ik kies om vegetarisch te eten, gebruikte ik het vegetarische gehakt van AH (niet het rulle gehakt maar zoals je een pond gehakt koopt om ballen van te draaien). Wij aten er een heerlijke salade bij met aardappeltjes uit de oven. We hebben zitten smullen en, tot mijn verbazing van de vleesetende mannen in huis, werd er gezegd dat deze pittige curry balletjes vaker gemaakt moesten worden ;-).

 

Pittige curry balletjes

Dit heb je nodig voor de balletjes
250 gr vegetarisch gehakt
1 ei
½ el curry pasta
1 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1 à 2 el paneermeel
olie om in te bakken

Dit heb je nodig voor de saus
5 el sojasaus
1 cm verse gember
1 teen knoflook
3 el rijststroop of honing
1 el azijn
1 el sesamolie
1 tl curry pasta

+ 1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel koud water

Garnering: sesamzaadjes

pittige curry balletjes

 

Zo maak je het
Snipper de knoflook en de gember fijn. Doe het gehakt, ei, knoflook, gember en curry pasta in een beslagkom en meng alles goed door. Schep steeds kleine beetjes paneermeel toe net zolang totdat je er goede balletjes kan van draaien. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal. Leg op een bord en zet afgedekt 10 minuten in de koelkast.
Snij in de tijd dat de balletjes in de koelkast staan de gember en de knoflook voor de saus fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Zet ook een koekenpan op het vuur. Pak het bord balletjes uit de koelkast en doe de balletjes in de koekenpan. Bak de balletjes rondom bruin.

Saus maken

Ondertussen kun je de saus gaan maken.  Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en verwarm onder voortdurend roeren. Laat het op laag vuur een beetje inkoken. Doe de maizena en water in een glas/beker en roer tot een mooi papje. Voeg die toe zodat de saus wat dikker wordt.

Voeg de balletjes toe aan de saus en roer alles goed door. Schep de balletjes in een leuk schaaltje strooi de sesamzaadjes erover.

Serveer direct met een frisse salade me rijst en aardappeltjes uit de oven. Deze pittige curry balletjes doen het ook erg goed bij de borrel of wanneer je een buffet hebt met lekkere hapjes. BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige curry balletjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest