Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Tofu burger

Pienskeuken / Burger  / Tofu burger
tofu burger

Tofu burger

chilisaus in een schaaltje gedaan. Dat was een prima combinatie.

Deze tofu burger is ook prima om op een broodje met tomaat, augurk en een lekkere saus te eten. En laten deze burgers nu ook nog eens super simpel zijn om te maken. Probeer ze maar eens en laat mij weten wat jij er van vindt via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben benieuwd naar jullie foto’s ook!!

Tofu burger

Ingrediënten voor ongeveer 9 burgers
1 blok tofu
1 bosui
2 tl cajun
2 tl ketoembar
1 tl kurkuma
paneermeel

Zo maak je het
Snij de bosui in grote stukken en doe. Maal het fijn in de keukenmachine. Snij het blok tofu in stukken doe dit bij de bosui. Voeg ook de kruiden toe. Maal het totdat het een beetje op gehakt lijkt. Voel of je er een burger van kan maken. In tofu zit wat vocht en dan lukt het niet zo goed om er een compacte burger van te maken. Voeg steeds een beetje paneermeel toe terwijl je machine blijft draaien. Het mengsel is goed als het goed aan elkaar blijft plakken.
Vorm met natte handen burgers of gebruik een kookring (dan hebben ze wel allemaal dezelfde vorm ;-).

Laat een koekenpan goed warm worden en doe wat olie in de pan. Bak de burgers per kant ongeveer 4 minuten, zodat ze een mooi korstje krijgen.
Ik bakte de burgers al eerder warmde ze ‘s avonds in de oven op. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bak ze 20 minuten in de hete oven. Zo hadden ze toch ook een beetje krokant korstje.
Eet smakelijk!

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten