Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Tofu burger

Weet je dat je van tofu hele lekkere gerechten kunt maken. Deze tofu burger is zo’n gerecht. Misschien weten jullie al dat wij dol zijn op burgers. Op het moment dat wij deze burgers aten was G. verbaasd dat het vegetarische was. Hij is namelijk een echte vleeseter. Maar hij begint vegetarisch eten toch wat meer te waarderen. Hij wilde deze burgers wel vaker eten :-).
Ik haalde uit één pak ongeveer 9 burgers. Wij aten ze met aardappels uit de oven en een salade van little gem en tomaat. Als sausje erbij had ik een klein beetje yoghurt met chilisaus in een schaaltje gedaan. Dat was een prima combinatie.

Deze tofu burger is ook prima om op een broodje met tomaat, augurk en een lekkere saus te eten. En laten deze burgers nu ook nog eens super simpel zijn om te maken. Probeer ze maar eens en laat mij weten wat jij er van vindt via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben benieuwd naar jullie foto’s ook!!

Tofu burger

Ingrediënten voor ongeveer 9 burgers
1 blok tofu
1 bosui
2 tl cajun
2 tl ketoembar
1 tl kurkuma
paneermeel

Zo maak je het
Snij de bosui in grote stukken en doe. Maal het fijn in de keukenmachine. Snij het blok tofu in stukken doe dit bij de bosui. Voeg ook de kruiden toe. Maal het totdat het een beetje op gehakt lijkt. Voel of je er een burger van kan maken. In tofu zit wat vocht en dan lukt het niet zo goed om er een compacte burger van te maken. Voeg steeds een beetje paneermeel toe terwijl je machine blijft draaien. Het mengsel is goed als het goed aan elkaar blijft plakken.
Vorm met natte handen burgers of gebruik een kookring (dan hebben ze wel allemaal dezelfde vorm ;-).

Laat een koekenpan goed warm worden en doe wat olie in de pan. Bak de burgers per kant ongeveer 4 minuten, zodat ze een mooi korstje krijgen.
Ik bakte de burgers al eerder warmde ze ‘s avonds in de oven op. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bak ze 20 minuten in de hete oven. Zo hadden ze toch ook een beetje krokant korstje.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Tofu burger
Facebook
WhatsApp
Pinterest