Search
Close this search box.
Salsa (v)

O, mensen wat kun je af en toe een recept maken waarvan je denkt, waarom heb ik dit niet eerder bedacht. Wij zijn verzot op die lekkere tortillachips. (Super slecht door al zijn toevoegingen dus ik ben al aan het experimenteren om ook die zelf ze maken.) Maar de salsa die je erbij eet is ook niet echt super gezond. Aan de hand van de ingrediënten die er in zo’n pot zitten kwam ik op dit probeersel, en ik kan je zeggen, hij is echt super. Niet alleen voor bij de chips maar ook heerlijk als saus bij een vegetarische burger.

 

 

Salsa

Dit heb je nodig voor 1 weckpotje
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 teentjes knoflook
1 Spaans pepertje
2 sjalotjes
½ tl komijn
sap van ½ citroen
1 tl zoete paprikapoeder

 

salsa zelf maken

 

Zo maak je het
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van pureren.
Verwijder de zaadjes uit de peper als je hem niet zo pittig wilt. Doe alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en draai steeds heel kort totdat je tevreden bent over de samenstelling.
Doe het in een goed afsluitbare pot of fles.

Deze saus is zeker 3 maanden houdbaar in de koelkast, maar ik denk dat het al eerder op is ;-)).

Serveer met lekkere tortilla chips en guacamole of bij een lekkere groenteburger.

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Salsa (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest