Salade met kip

Genieten jullie ook zo van het lekkere weer?? Nu dat de zon zich wat vaker laat zien heb ik altijd trek in een goed gevulde salade. Ik maakte een heerlijke salade met kip. Je kunt er speciaal kip voor koken of een stukje gerookte kip gebruiken. Ik had van de dag ervoor een beetje gemarineerde kip over die ik ervoor gebruikte. En als je hem als maaltijd salade wilt eten, voeg je gewoon gekookte pasta aan de salade toe en klaar ben je.

Salade met kip

Ingredienten 2 personen
3 little gem of ijsbergsla
1 tomaat
1 teen knoflook
4 el olijfolie
2 el appelwijn azijn
Zout en peper
Restje (gemarineerde) kip of stukje gerookte kip

Zo maak je het
Snij de little gem in reepjes.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn en de kruiden. Rasp (of snipper) de knoflook en meng door de dressing.
Leg de little gem in een schaal en schenk de dressing over de salade. Hussel goed zodat de dressing goed over de salade wordt verdeeld. Snij de tomaat in stukjes en verdeel over de salade.
De dag voordat wij deze salade aten hadden wij saté gegeten. Hier had ik nog gemarineerde kippendijen van over. Die sneed ik in stukjes en bakte de gemarineerde kip gaar in een beetje olie. Je kunt, zoals ik al zei ook stukjes gare kip of gerookte kip door deze salade gebruiken. Meng de kip door de salade. Wij aten er aardappeltjes uit de oven bij. Zo konden er 3 personen van eten. Een goede combinatie.

Wil jij er een maaltijd salade van maken voeg dan nog wat gekookte pasta toe.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Salade met kip
Facebook
WhatsApp
Pinterest