Frisse paprika salade, ook heerlijk voor bij barbecue

Er lagen nog 3 vrolijk gekleurde paprika’s in de koelkast dus ik besloot om te kijken of het lekker is om daar een paprika salade van te maken. En laat dat nu helemaal geslaagd zijn. Het eindresultaat was een kleurrijke salade die wij samen met aardappeltjes uit de oven aten. Een voedzaam en fris avondmaaltje toverde ik ermee op tafel. Toen ik hem proefde bedacht ik mij dat deze salade ook heerlijk bij een barbecue of buffet zal smaken. Je kunt deze paprika salade met veel gerechten combineren. Ik kon nog net een klein schaaltje met deze salade op de foto zetten ;-).

 

Paprika salade

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 rode paprika
2 gele paprika
2 stengels bleekselderij
1 bosui
100 gr feta
150 gr cherrytomaten

dressing
olie, appelazijn, mosterd, rijststroop, gedroogde bieslook

 

paprika salade

 

Zo maak je het
Snij de zaadlijsten uit de paprika’s. Snij ze eerst in repen en daarna in blokjes. Trek de harde draden uit de bleekselderij en snij deze ook in blokjes. Snij de bosui in ringen en de tomaten door midden.
Maak de dressing door alle ingredienten te mengen. Ik maak altijd een grote hoeveelheid dressing en doe die in een spuitfles. Zo heb ik voor de hele week salade dressing. Ook handig om snel een salade voor de lunch in elkaar te draaien.
Doe alle groenten in een grote schaal en schenk de dressing erover. Verkruimel de feta erover en serveer direct.

Wij combineerden de paprika salade met aardappeltjes uit de oven, maar deze salade smaakt ook heerlijk bij een buffet of zomers barbecue.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Frisse paprika salade, ook heerlijk voor bij barbecue
Facebook
WhatsApp
Pinterest