Vandaag deel ik een simpel en lekker recept van risotto met courgette, tuinbonen en champignon. Gewoon omdat het kan en het ook nog eens onwijs lekker was. Risotto eten wij bijna iedere week. Ik krijg er steeds meer handigheid in om het te maken. Sommige mensen vinden het een heel gedoe omdat je constant moet blijven roeren in de risotto. Tijdens het bereiden van zo’n maaltijd staan wij in de keuken de dag door te praten. Ook nog eens heel gezellig en voor dat je het weet is de risotto al klaar. Eigenlijk kun je zoveel combinaties maken met als basis ui, knoflook en risotto rijst. De variant van vanavond risotto met courgette en champignon viel goed in de smaak. Heb jij de smaak ook te pakken om risotto te maken. Maak dan de risotto met spinazie ook eens.
Risotto met courgette, tuinbonen en champignon
Dit heb je nodig voor 4 personen
300 gr risotto
1 ui
500 gr verse tuinbonen (of 200 gr diepvries tuinbonen)
2 tenen knoflook
1 courgette
1 doosje (kastanje) champignons
2 (kruiden) bouillonblokjes
100 gr parmezaanse kaas
Zo maak je het
Als je verse tuinbonen hebt ga je die eerst doppen. Ik kookte die in ca. 15 minuten beetgaar en zette die apart.
Wanneer je diepvries tuinbonen gebruikt doe je ze na ca. 15 minuten van de risotto in de pan erbij.
Kook water voor de bouillon. Schenk het water in maatbeker en laat de bouillonblokjes oplossen in het water. Snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe een beetje olijfolie in de pan.
Fruit de ui en de knoflook even aan en voeg dan de droge risotto rijst toe. Blijf 3 tot 5 minuten roeren zodat de risotto een beetje glazig is. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
Borstel de champignons schoon en snij de courgette en de champignons in plakjes. Zet een koekenpan of hapjes met een scheutje olijfolie op het vuur. Roerbak op matig vuur de champignons en courgette.
Kijk nadat alle bouillon is toegevoegd of de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de groenten toe en roer alles goed door. Doe het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat nog 5 minuten staan. Dek ondertussen de tafel en serveer de risotto met courgette, tuinbonen en champignons. Voor nog meer smaak strooi je er natuurlijk parmezaanse kaas over, en nu heerlijk genieten.