Aubergine paddenstoelen schotel

Laatst had mijn groenteman baby aubergines. ” Echt iets voor jou Pien” zei hij. “Daar kun je vast iets leuks mee maken voor je blog” :-). Spontaan kwam toen het idee op om gevulde aubergine te maken. Ik kookte de aubergines 5 minuten en probeerde ze uit te hollen. Helaas, dat lukte voor geen meter. Daarom maakte ik er maar gewoon een ovenschotel van die de toepasselijke naam aubergine paddenstoelen schotel kreeg ;-). Dus sneed ik de aubergine in stukken en bakte ze nog even aan. Je kunt daarom de aubergine ook gewoon 10 minuten even bakken in de pan voordat het de oven in gaat. Ik gebruikte vegetarisch gehakt. Met rundergehakt smaakt dit natuurlijk ook prima.

 

Aubergine paddenstoelen schotel

Dit heb je nodig voor 2 personen
400 gr aubergine
200 gr gemengde paddenstoelen
1 rode peper
2 tomaten
100 gr (vegetarisch) gehakt
100 gr parmezaanse kaas

 

aubergine paddestoelen schotel

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de aubergine in hapklare stukken.
Veeg de paddenstoelen schoon en snij in plakjes.
Snipper de peper en snij de tomaten in stukken.
Bak het gehakt rul in een beetje olie. Voeg de rode peper toe. Roerbak even mee.
Voeg de aubergine en paddenstoelen toe. Doe er een draai peper bij en roer door. Bak ca. 10 minuten.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Doe het aubergine mengsel in de ovenschaal.
Voeg de tomaat toe en strooi de parmezaanse kaas erover.
Schuif de ovenschaal de oven in en bak in ca. 10 minuten gaar.
En klaar is je aubergine paddenstoelen schotel.

Wij hadden er een goede maaltijd aab. Met het restant maakte ik de volgende dag met passata nog een heerlijk maaltje;-). Heb je interesse in nog meer gerechten met aubergine. Bij deze schotel kun je de aubergine prima vervangen voor courgette. De combinatie met de paddenstoelen is ook super lekker met courgette;-). De voorbereiding is niet erg lang en de oven doet de rest. Kun je in de tussentijd weer iets anders gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Aubergine paddenstoelen schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest