Search
Close this search box.
Panini broodjes zelf maken

Hoe simpel kan het zijn. Zelf je panini broodjes maken. Oké, je hebt er even de tijd voor nodig, maar tijdens het rijzen en rusten van het deeg kun je natuurlijk gewoon iets anders doen. En mag ik je een tip geven. Maak in één keer meteen een heleboel panini broodjes, ze zijn namelijk pirma in te vriezen voor een later moment. En om de broodjes hun prachtige streepjes te geven moet je ze natuurlijk nog wel even in de contactgrill of tosti ijzer doen. Dan zijn ze helemaal fantastisch.

Panini broodjes

Ingrediënten voor 10 broodjes
600 gr bloem (ik gebruikte 500 gr bloem en 100 gr speltbloem)
150 ml (soja)melk
180 ml water
50 ml olijfolie
3 tl gist
1,5 tl zout
1 el honing of rijststroop

Zo maak je het
Je hebt 2 bakplaten nodig voor deze hoeveelheid.
Weeg alle ingrediënten af en doe alles in je keukenmachine of beslagkom. Draai/mix er een deeg van. Vet de beslagkom of een schaal in met olie en doe hier het deeg in. Rol het deeg even rond zodat overal een laagje olie zit. Laat dit afgedekt 1 uur rijzen. Het rijst niet heel veel, maar het deeg heeft dat uurtje wel even nodig.
Verdeel het deeg in 10 stukken, draai er balletjes van en laat 5 minuten rusten.
Rol ieder balletje uit tot een ovaal lapje van ongeveer 15×8 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek dit af met een  vochtige theedoek en laat nog een uurtje rusten. Zorg dat de bovenkant van het broodje met bloem is bestrooid.
Zet in dat uur de oven op 180 graden hete lucht om voor te verwarmen.
Bak de broodjes in 12 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze goed afkoelen.
Snij de afgekoelde broodjes die je meteen wilt eten voorzichtig overlangs door en beleg met iets lekkers. Laat je contractgrill of tosti ijzer goed warm worden. Leg het broodje hierop en druk het apparaat dicht. Hierdoor krijg je die mooie streepjes en wordt het brood super knapperig.

De rest vries je per stuk in voor een andere keer.

Ik ben erg benieuwd wat jij als beleg erop hebt gedaan.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 reacties

  1. Hele goeie broodjes, alleen niet met natte theedoek afdekken, maar met een droge, anders plakt theedoek aan het deeg. Voor de rest een 10+

    1. Beste Debee,
      Wat vervelend dat het deeg aan de theedoek bleef plakken. Bij mij was dit niet het geval. Mijn broodjes hadden ook nog een beetje bloem aan de bovenkant dus daardoor plakte het niet. Ik heb het een beetje aangepast in het recept. Dank je wel voor de tip. Goed om te horen dat deze home made panini broodjes hebben gesmaakt :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Panini broodjes zelf maken
Facebook
WhatsApp
Pinterest