Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Hummus met rode biet

Och jongens wat is humus toch lekker zeg. Eerder maakte ik al de traditionele humus en deze heerlijke humus. Er staat tegenwoordig altijd wel een bakje van dit lekkere goedje bij ons in de koelkast. In mijn zoektocht naar nieuwe smaken bedacht ik dat je hem misschien ook wel met bieten kan maken. En ja hoor. Mijn humus met rode biet werd geboren in Pienskeuken. Wij zijn  over het eindresultaat dik tevreden. Deze humus moet je het liefst vandaag nog maken.

 

 

Humus met rode biet

Dit heb je nodig voor een schaaltje vol
1 blik kikkererwten, uitgelekt (vang het vocht op)
2 rode bieten (rauw of gekookt)
sap van 1 citroen
een flinke scheut olijfolie
1 tl komijn
2 el tahin
snuf zout
draai peper
2 tenen knoflook
6 el kikkererwten vocht

 

hummus met rode bieten

 

Zo maak je het
Als je gekookte bieten hebt gekocht hoef je die alleen maar te schillen en in stukken te snijden en begin je meteen bij **

Bij rauwe bieten ga je als volgt te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de rode biet en snij in vieren. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en strooi er zout, peper en tijm over. Hussel het even door met je handen. Zet in de oven en laat ongeveer 45 minuten in de oven staan. Ze blijven nog wel een beetje bite houden, maar dat is oké. Laat volledig afkoelen.

** Schenk het vocht uit het blikje kikkererwten in een schaaltje en zet even apart. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een mooie humus van. Je kunt eventueel nog wat olie of vocht van de kikkererwten toevoegen zodat hij nog smeuïger wordt.
Eet deze humus met biet op een broodje of cracker, als dip bij de borrel met een toastje of een stukje komkommer of bleekselderij. Echt super lekker allemaal.
Deze humus blijft in een goed afgesloten bakje zeker 1 week goed in de koelkast.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hummus met rode biet
Facebook
WhatsApp
Pinterest