Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Zoete aardappel burger (v)

Pienskeuken / Burger  / Zoete aardappel burger (v)
zoete aardappel burger

Zoete aardappel burger (v)

Op mijn vraag van gister waar jullie het liefst een recept van wilden zien, waren de meeste stemmen voor de zoete aardappel. En aangezien ik dol ben op burgers in allerlei variaties heb ik voor jullie een heerlijke zoete aardappel burger gemaakt. Je kunt deze burger bij een lekkere salade eten. Als je wilt kun je er een stukje vlees bij eten, maar het hoeft echt niet perse. Wanneer je 2 van deze zoete aardappel burgers eet samen met een salade heb je een goede maaltijd. Je kunt er als lekker sausje deze pittige chilisaus bij eten. 

Zoete aardappel burger

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr zoete aardappel
80 gr feta
1 rode peper
15 takjes koriander
1 ei
8 el paneermeel (eventueel extra om de burger in te paneren)
flinke draai peper

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Schil de aardappel en snij in stukjes zodat ze eerder gaar zijn. Doe de aardappels in een pan en schenk het kokende water erbij. Omdat je kokend water gebruikt hoef je het minder lang op het vuur te zetten. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
Snij de feta in kleine blokjes, haal de pitjes uit de rode peper en snipper de peper en de koriander. Check of de aardappels gaar zijn (als je er met een vork makkelijk in kunt prikken). Giet ze af en laat even zonder deksel op het aanrecht staan. Hierdoor gaat de walm een beetje weg en worden ze wat droger. Doe ze in een kom. Voeg alle andere ingrediënten toe behalve de paneermeel. Mix er met de deeghaken van je mixer een puree van. Niet schrikken, door het ei wordt het een dunne puree. Voeg nu lepel voor lepel de paneermeel toe en mix even door totdat je een mengsel krijgt wat op het mengsel lijkt als je gehaktballen maakt. Als je tevreden bent maak je je handen nat. Vorm nu 8 ballen van het mengsel die je platter drukt met palm van je hand, zodat het een mooie burger krijgt.
Eventueel kun je de burgers paneren door op een bord nog wat paneermeel te strooien en daar de burgers door te halen, zodat er rondom paneermeel zit.
Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden. Schenk er een beetje olijfolie in en bak de burgers rondom in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?? Stuur een foto van hoe het gerecht er bij jou uitziet naar Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

zoete aardappel burger

 

1 Comment
  • Guus
    januari 10, 2016

    Oef, deze zijn me een partij lekker!!

Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten