Zalmburger

Een pittige zalmburger met dit lekkere weer is altijd goed. Er lagen nog 2 stukken zalmfilet in de diepvries die ik liet ontdooien en waar ik deze heerlijke burgers van maakte. Deze heerlijke zalmburger is zeker het proberen waard.

 

Pittige zalmburger

Dit heb je nodig voor 2 personen
300 gr zalmfilet
1 el Thaise red curry pasta (minder mag natuurlijk ook)
1 duim stuk gember, geraspt
1 tl sojasaus
½ bosje koriander (of minder als je niet zo van koriander houdt)
1 tl olie
citroenschijfje om te serveren

 

pittige zalmburger

 

Zo maak je het
Doe de zalm in stukken in een keukenmachine met de curry pasta, gember, soja en gehakte koriander. Pulse tot het grof gehakt is. Maak van het mengsel 2-3 burgers. Strooi wat paneermeel op een bord en rol de burgers er voorzichtig doorheen tot ze rondom bedekt zijn met paneermeel.
Verhit de olie in een anti aanbak pan en bak ze niet te hard voor ongeveer 4-5 minuten per kant tot ze krokant en goudbruin zijn, of doe ze in de oven op 180 graden ongeveer 20 minuten. Draai ze halverwege om.

Tip: Eet deze pittige zalmburger met een lekkere frisse salade, dan is dit een volwaardige maaltijd.

Maar heb je zin in een burger met tonijn. Ga dan zeker even een kijkje nemen op deze tonijnburger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zalmburger
Facebook
WhatsApp
Pinterest