Makreelburger met paprika

Jullie weten inmiddels al wel dat ik dol ben op allerlei soorten burgers. Ik maak bijna wekelijks wel een of andere uitvoering van een burger. Eerder maakte ik al deze  makreelburger, maar aangezien ik nog een stuk makreel had liggen maakte ik een variant. Een makreelburger met paprika. Er lagen nog halve paprika en dito rode peper in de koelkast ;-), die moesten ook op.
Ik kan je zeggen, ook deze burger is de zeker het proberen waard. Wij aten de burger op een bedje van rucola en een lekkere klodder verse knoflooksaus. Een prima maaltijd voor na een dag werken. Ik warmde hem in de oven op. Je kunt ze  natuurlijk ook in koekenpan bakken, blijf daar dan wel bij staan om te kijken of het niet te hard gaat. Eet smakelijk!!  

Makreelburger met paprika

Ingrediënten voor 4 burgers
1 ons gerookte makreel
½ rode peper
2 bosui
½ gele paprika
1 teen knoflook
2 el paneermeel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je ze in de koekenpan opwarmt hoef je dat natuurlijk niet te doen :-).
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper. Snij in grove stukken. Snij ook de bosui in grove stukken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en draai er een mooie massa van. Het moet net zo aanvoelen als wanneer je gehaktballen maakt. Voeg eventueel nog wat paneermeel toe als het te nat is. Vorm er met je handen burgers van of gebruik een kookring.  Ik maakte ze ‘s morgens en zette ze afgedekt in de koelkast tot ‘s avonds.
Bak de makreelburger met paprika in ongeveer 30 minuten gaar en warm. Keer ze halverwege even om, dan worden ze aan beide kanten mooi bruin. Of bak ze bruin in de koekenpan met een beetje olie.
Eet deze makreelburger met een knapperige salade en een goede knoflooksaus.
Eet smakelijk!!

knoflooksaus

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Makreelburger met paprika
Facebook
WhatsApp
Pinterest