Zoals jullie misschien al weten ben ik een groot fan van Jamie Oliver. Zijn gerechten zijn vaak simpel te maken en door de verschillende smaken erg lekker. Nu las ik een recept van hem op internet met koolvis, seranoham en tomaten. Er lagen alleen nog twee halve courgettes in de koelkast. Ik bedacht dat dat er misschien ook wel lekker door zou smaken. En ja hoor. Het was super. De gele courgette kreeg ik van iemand die een eigen moestuin heeft. Nou dat proef je echt wel. Deze had nog een beetje bite. De groene was goed gaar maar smaakte ook prima.
Koolvis schotel
Dit heb je nodig voor 2 personen
200 gr aardappels
2 koolvis filets uit de vriezer of vers (zonder vel)
4 plakjes parma- of seranoham
1 coutgette
handje kerstomaten
1 tl gedroogde tijm
1 tl knoflookpoeder
flinke draai peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken. Dek ze af met een bord en zet 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Snij de courgette in plakken die je in vieren snijdt. Doe de aardappels, tomaten en courgette in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
Dep de koolvis droog en bestrooi met zout en peper en wikkel ze in ham. Leg ze in de ovenschaal bij het andere.
Bak alles 12–18 min. in de oven, afhankelijk van de visdikte.
Eet smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!