Knoflooksaus home made

Knoflooksaus haal je niet uit een flesje. Die maak je zelf in je eigen keuken. En je kunt hem daardoor net zo scherp maken als jezelf wilt. Ik voegde 2 grote knoflook tenen toe. Meer of minder kan ook. Begin met 1 en proef hem, doe er anders nog een teentje bij. Een bijkomend voordeel is dat je deze saus super snel kunt maken. Het komt regelmatig voor dat we al bijna aan tafel zitten en er wordt gevraagd of er ook knoflooksaus bij kan. Ik maak hem in nog geen 5 minuten.
Tip: vraag aan je vriend/vriendin/man/vrouw ook deze saus te eten. Dan hebben jullie geen last van elkaar, want jullie stinken allebei even erg 🙂

Knoflooksaus

Ingrediënten voor een schaaltje vol
200 ml yoghurt
2 el mayonaise
1 tl mosterd
2 tenen knoflook
1 bosui gesnipperd
zout en peper

Zo maak je het
Jullie zullen begrijpen dat ik hier niet een heel uitgebreide beschrijving bij hoef te geven. Het komt er op neer dat je gewoon alle ingrediënten door elkaar gaat mengen tot een mooie saus. Het enige wat je even moet doen is de knoflook door de knoflookpers drukken. Simpeler kan ik het niet maken voor je ;-).
Dus aan de slag maar:
Pak een leuk schaaltje en doe hier alle ingrediënten in. Meng alles door elkaar. KLAAR!!

Deze saus kun je prima eten bij de Turkse sandwich, naanbrood of de heerlijke wrap met falafel  van Jamie en natuurlijk bij alle burgers die je op de site vindt.
Ook nog leuk om te weten dat deze saus zeker 1 week houdbaar is in de koelkast in een goed afgesloten bakje of potje.

knoflooksaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Knoflooksaus home made
Facebook
WhatsApp
Pinterest