Search
Close this search box.
Italiaanse muffin

Vorige week stond er bij Pienskeuken een salade op het menu. Daar moest eigenlijk nog iets bij. In aardappels en pasta hadden we niet zo’n trek. Ik bedacht deze Italiaanse muffin. Het was even zoeken naar een goede samenstelling. En het resultaat vind ik echt de moeite waard om met jullie te delen. Ik maakte een hele muffinvorm vol (12 stuks), dus voor de komende tijd heb ik genoeg. Ik heb aan 1 muffin genoeg en G. lust er wel 2. De rest ging in kleine porties de vriezer in. Ik maakte deze muffin ‘s morgens en heb ze ´s avonds 10 minuten opgewarmd in de oven. Echt super lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze muffin was een  lekker hapje met een echt Italiaans tintje.

 

 

Italiaanse muffin

Dit heb je nodig voor 12 muffins
2 eieren
140 gr speltmeel
250 melk (plantaardige) melk
125 gr geraspte kaas
1½ el Italiaanse gedroogde kruiden
3 el zongedroogde tomaten
1 tl baksoda

 

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vul de een muffinvorm met papieren vormpjes. Ik was dit helaas vergeten om te doen, en had enorm veel moeite om ze uit de vorm te krijgen  🙂
Mix de eieren en de melk. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg ze samen met de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar. Vul de muffinvormpjes ¾ met het beslag.
Zet de muffinvorm in de oven en bak de muffins in ongeveer 30 minuten goud bruin en gaar.
Check dit door een satéprikker in de muffin te prikken. Komt de prikker er schoon uit, dan is het gaar.
Eet er een lekkere frisse salade.
Je kunt deze muffins prima invriezen. Zorg dat ze ontdooid zijn voordat je ze in een oven op 180 graden weer opwarmt.

Buon appetito!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Italiaanse muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest