Search
Close this search box.
Hummus met peterselie

Vandaag een heerlijke hummus met iets extra’s. Ik kreeg van buurman H. een hele mooie bos bladpeterselie van zijn volkstuin. Ik maakte er hummus met peterselie van. Misschien heb je de hummus met kurkuma, met bieten of de traditionele hummus al gemaakt. Deze peterselie hummus is ook echt het proberen waard. Heerlijk op een broodje of cracker als maaltijd met eventueel een plakje kaas). Maar ook super om bij de borrel als dip te serveren. En wat dacht je van een wrap met deze heerlijke hummus met bovenop nog een frisse wortelsalade??ย Ik zeg, keuze genoeg om dit groene monstertje te eten. Jammieeeee.

Hummus met peterselie

Dit heb je nodig
1 blikje kikkererwten (van 400 gr)
1 flinke bos bladpeterselie
1 teen knoflook
3 el tahin
1 tl komijnpoeder
flinke knijp citroen
olijfolie
vocht van de kikkererwten
zout en peper

 

hummus met peterselie

 

Zo maak je het
Giet de kikkererwten af maar bewaar het vocht. Snij de bladpeterselie grof. Doe samen met de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine of blender. Laat de machine even draaien. Voeg de rest van de ingrediรซnten toe behalve het vocht van de kikkererwten. Schraap tussendoor de wanden van de machine schoon. Voeg een paar lepels van het kikkererwtenvocht toe. Laat de machine weer even draaien. Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg eventueel nog iets citroensap, komijn of vocht toe.
Smeer de hummus met peterselie op een broodje, cracker of wrap of zet het bij de borrel op tafel met stukjes rauwkost of lekkere toastjes. Afgedekt in de koelkast houd je deze hummus een week goed, maar dat redt hij niet. Hij is zeker te weten al eerder op ๐Ÿ˜‰

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Hummus met peterselie
Facebook
WhatsApp
Pinterest