Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Humus met peterselie

Pienskeuken / Hartig  / Humus met peterselie
humus met peterselie

Humus met peterselie

hummus met kurkuma, met bieten of de traditionele hummus al gemaakt. Deze peterselie hummus is ook echt het proberen waard. Heerlijk op een broodje of cracker als maaltijd met eventueel een plakje kaas). Maar ook super om bij de borrel als dip te serveren. En wat dacht je van een wrap met deze heerlijke hummus met bovenop nog een frisse wortelsalade?? Ik zeg, keuze genoeg om dit groene monstertje te eten. Jammieeeee. 

Hummus met peterselie

Ingrediënten voor een lekkere portie
1 blikje kikkererwten (van 400 gr)
1 flinke bos bladpeterselie
1 teen knoflook
3 el tahin
1 tl komijnpoeder
flinke knijp citroen
olijfolie
vocht van de kikkererwten
zout en peper

Zo maak je het
Giet de kikkererwten af maar bewaar het vocht. Snij de bladpeterselie grof. Doe samen met de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine of blender. Laat de machine even draaien. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve het vocht van de kikkererwten. Schraap tussendoor de wanden van de machine schoon. Voeg een paar lepels van het kikkererwtenvocht toe. Laat de machine weer even draaien. Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg eventueel nog iets citroensap, komijn of vocht toe.
Smeer de hummus met peterselie op een broodje, cracker of wrap of zet het bij de borrel op tafel met stukjes rauwkost of lekkere toastjes. Afgedekt in de koelkast houd je deze hummus een week goed, maar dat redt hij niet. Hij is zeker te weten al eerder op 😉

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten