Eimuffins uit de oven

Muffin zie je in alle soorten en maten. Er staan op Pienskeuken verschillende  zoete muffins o.a. deze frisse muffin en een met appel. Ook hartige in de Italiaanse sfeer en een groente muffin. En nu dus hele simpele eimuffins en laten die nu eens super lekker zijn geworden. Je kunt het zo gek maken als jij zelf wilt. Je snijdt verschillende groenten die je lekker vindt heel klein. Breekt wat eieren en kluts de hele boel luchtig met een vork of gard. Je schenkt het mengsel in een muffinvorm en hup de oven in. Eet deze eimuffin als ontbijt, lunch, bij het avond eten, tussendoor of bij de borrel. Het kan allemaal. Deze muffin smaakt warm en koud super goed. Dus duik de keuken in en maak ze snel.

Eimuffins

Ingrediënten
5 eieren
1 teen knoflook
2 el gedroogde tomaten
2 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten
1 ruime tl pesto
2 bosui
1 kleine rode peper
3 el geraspte kaas
zout en peper
4 cherry tomaten

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffinvorm met papieren muffin vormpjes. Breek de eieren boven een beslagkom. Snipper de knoflook, gedroogde tomaten, bos ui en rode peper. Doe alle ingrediënten in de beslagkom behalve de cherry tomaten. Roer goed door. Schep in iedere muffinvorm twee tot drie lepels van het mengsel. Ik haalde uit deze hoeveelheid 9 muffins. Vul de muffins driekwart anders loop je de kans dat ze overstromen tijdens het bakken.
Snij de cherry tomaatjes door midden en leg op iedere muffin een half tomaatje.
Schuif de vorm de oven in en bak de eimuffins in ongeveer 20 minuten gaar. De bovenkant moet droog zijn. Als je wilt kijken hoe het gaat doe de ovendeur dan heel rustig open, anders storten ze meteen helemaal in.

Nu komt het belangrijkste!! Als ze klaar zijn, zet je de oven uit en je doet een houten pollepel tussen de ovendeur, zodat de deur een klein stukje open blijft staan. Laat dit zo 10 minuten staan. Dan is de kans kleiner dat ze helemaal instorten. Na deze 10 minuten kun je ze uit de oven halen en op een rooster volledig af laten koelen, of je begint er meteen aan.
Deze eimuffins kun je echt op ieder moment van de dag eten. Koud of warm, het maakt niet uit. Dit smaakt altijd.
Maak het dubbele recept en vries ze per stuk in. Neem ze mee naar school of het werk. Trouwens, bij de borrel zijn ze ook super lekker.

eimuffins uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Eimuffins uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest