Hollandse uiensoep

Een lekkere grote kom warme uiensoep. Ik vind het heerlijk. Zo’n dikke soep met dunne sliertjes ui. Deze soep vult goed en kun je dus prima als maaltijdsoep eten. Misschien denk je dat het heel ingewikkeld is om een goede uiensoep te maken. Maar dat is dus echt niet waar. Deze uiensoep draai je zo in elkaar. Het enige vervelende om te doen is om de uien te snijden.
Ik gebruik er mijn keukenmachine voor. Deze heeft een mes waarmee ik dunne plakjes kan snijden. Vroeger sneed ik de uien gewoon met de hand en nam het partijtje huilen er bij. Misschien is er iemand in je buurt die zin heeft om te grienen, laat die dit klusje dan doen 😉

Hollandse uiensoep

Ingrediënten voor 4 personen
4 witte uienHollandse uiensoep
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
30 g boter
snufje cayennepeper
1 el balsamico azijn
2 el bloem
2 l kruiden- of kippenbouillon
4 boterhammen
olijfolie
optioneel 100 g geraspte oude kaas

Zo maak je het
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Rits de tijm. Smelt boter in een grote pan en bak de uien, knoflook en tijm circa 8 minuten goudbruin op hoog vuur.
Voeg de cayennepeper en balsamico azijn toe en roer de bloem erdoor.
Blus af met de bouillon en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.
Voor de garnering rooster je de boterhammen en snij er een rondje uit. Dit heb ik op de soep gelegd. Strooi er nog wat geraspte kaas over en smullen maar!

Tip: Eet er eventueel nog een warm gebakken stokbroodje bij.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hollandse uiensoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest