Search
Close this search box.
Havermout muffin met rood fruit

Ik moet jullie iets bekennen. Ik had tot een paar dagen terug nog maar weinig frambozen en blauwe bessen gegeten. Vrijdag op de markt hadden ze een mooie in de aanbieding, dus ik moest er aan geloven. Thuis gekomen verheugde ik me al op mijn ontbijtje de volgende dag. Ik wist al dat dit onwijs lekker zou zijn door mijn yoghurt met cruesli. Maar hier kun je natuurlijk meer mee doen. Zoals deze havermout muffin met rood fruit. Want een gezond tussendoortje moest er nog gemaakt worden om de komende week mee te nemen naar mijn werk. De volgende keer hou ik wat fruit apart die ik voordat de muffin de oven in gaan bovenop het beslag leg. Dan zien de muffins er denk is iets vrolijker uit. Maar de smaak is echt enorm lekker. Nu dat er weer volop zomerfruit is moet je deze muffins echt snel maken.

Havermout muffin met rood fruit

Ingrediënten voor 12 muffins
50 gr amandelmeel
125 gr havermout
125 ml melk
2 eieren
2 rijpe bananen
2 tl baksoda
1 tl kaneel
150 gram bosbessen en of frambozen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffinvorm met papieren muffinvormpjes. Zo kun je de muffins na het bakken makkelijker uit de vorm halen.
Zet de bosbessen en/of frambozen even apart. Doe de rest van de ingrediënten in de keukenmachine of blender. Laat de machine draaien totdat je een mooi beslag hebt. Spatel heel voorzichtig het fruit erdoor. Schep voorzichtig het beslag in de muffinvorm. Vul tot iets onder de rand. Bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Je kunt zien dat de muffin gaar is door er een sateprikker in te steken. Komt die schoon uit de muffin, dan is het goed. Zet een grote kop thee of koffie en genieten maar van deze havermout muffin met rood fruit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermout muffin met rood fruit
Facebook
WhatsApp
Pinterest