Yes, eind van de maand. Dus zoals jullie gewend zijn van Pienskeuken weer een recept voor de foodblogswap. In de maand april mocht ik iets uitkiezen van het prachtige blog van Simone onder de naam Foodquotes. Een blog met heerlijke recepten, persoonlijke verhalen en reviews. Zeker het bekijken waard. Ik koos een hartige taart van haar en maakte hiervan een Pienskeuken hartige taart met ui en champignons. Ik veranderde iets aan de ingrediënten, zoals dat hoort bij de swap. Resultaat: een voedzaam maaltje dat ik zeker met jullie wil delen. Hoe je deze hartige taart maakt lees je hieronder. Ben je op zoek naar nog meer hartige taart?? Hier vind je nog een recept voor een heerlijke taart die je ’s avonds op tafel kunt zetten.
Hartige taart met ui en champignons
Dit heb je nodig voor 3 personen
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 rode ui
250 gr kastanje champignons
1 tl gedroogde tijm
200 gr Griekse yoghurt
3 eieren
40 gr Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een quichevorm met bakpapier.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon met een speciaal borsteltje of een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit eerst de ui even aan voeg dan de champignons toe. Voeg de tijm toe en bak de champignons gaar.
Bekleed ondertussen de quichevorm met de plakjes deeg voor hartige taart. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg (zo kan het vocht een beetje weg).
Schep het mengsel van de champignons en ui in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de vorm.
Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de eieren en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Roer goed door. Schenk dit over de champignons en ui. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en zet de vorm in de oven.
Bak de hartige taart met ui en champignons in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Wij aten er een frisse salade bij en hadden er een goede maaltijd aan.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren