Search
Close this search box.
Supersnelle havermoutkoekjes

Jullie zullen wel denken. Alweer havermoutkoekjes?? Er staat toch al een een recept havermout-koekjes op Pienskeuken. Ja, dat klopt, dat is een recept met banaan en/of appel erdoor, klik op de link havermoutkoekjes.
Een foodblogger is nooit snel tevreden en blijft zoeken naar het unieke recept. Steeds weer benieuwd hoe het zal smaken. Soms lees ik dan een recept waarvan ik denk, als ik het een beetje aanpas wordt het nog lekkerder en Pienskeuken proof. Dat gebeurde met dit recept. En ik noem ze supersnelle havermoutkoekjes, omdat je binnen 20 minuten deze koekjes kunt eten, alhoewel je dan wel een grote kans loopt om je mond te branden 😉 
Ik ben echt een ochtendmens en in huize Pienskeuken kijken ze dan ook niet raar op als voor  7 uur ‘s ochtends de mixer of de keukenmachine staat te draaien. Ik maakte ze vanmorgen toen het nog donker was, voordat ik had ontbeten. Deze koekjes vergen nog geen 5 minuten werk en dan kun je ze al in de oven schuiven.
Terwijl ik aan mijn heerlijke ontbijtje yoghurt met granola poeder zat, stonden de koekjes in de oven. Er kwam, toen ze in de oven stonden, als snel iemand zijn bed uit omdat het zo lekker rook. Gelukkig konden we ze al snel proeven en ze zijn heerlijk. Lekker crunchy en een super smaak. Deze havermoutkoekjes heten niet voor niets supersnelle havermoutkoekjes.

supersnelle havermoutkoekjes

Ingrediënten voor ongeveer 9 koekjes
60 ml kokosolie
40 gr honing of rijststroop
1 ei
30 gr kokossnippers
30 gr cashewnoten, andere ongezouten noten of krenten
90 gr havermout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie en doe in een kom samen met de honing en het ei. Mix dit door elkaar. Maak de noten klein en voeg deze samen met de kokossnippers en havermout bij de andere ingrediënten en meng goed door.
Schep met een lepel kleine hoopjes op een met bakpapier of bakmat bekleed rooster en druk het een beetje plat. Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Deze supersnelle havermoutkoekjes zijn 4 dagen houdbaar in een luchtdicht afgesloten pot, maar dat hebben ze hier nog nooit gehaald. Binnen 1 dag zijn ze al op.

supersnelle havermoutkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Supersnelle havermoutkoekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest