Type what you are searching for:

Gezonde ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker

Pienskeuken / Ontbijt  / Gezonde ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker
gezonde ontbijtkoek suikervrij zelf maken

Gezonde ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker

Helaas is de ontbijtkoek uit de winkel niet zo gezond als dat we denken. Het bestaat voor een groot gedeelte uit suiker. Denk je dus een dag goed te beginnen met deze koek. Het recept van deze gezonde ontbijtkoek is gezoet met suikervrije appelstroop en dus een veel beter alternatief. Als je hem goed afsluit is hij een week houdbaar. Heerlijk met een beetje boter. Je kunt er natuurlijk ook muffins van maken. En heb jij nou net geen zin om zelf de keuken in te duiken. Pien duikt met liefde en passie de keuken in om deze home made ontbijtkoek voor jou te maken. Pien voegt dan haar eigen Pienskruidenmix toe. Je hebt nooit eerder zo’n lekkere ontbijtkoek gegeten. Dan ploft binnen een paar dagen deze heerlijke ontbijtkoek bij jou op de mat ;-). 

Gezonde ontbijtkoek

Ingrediënten voor 1 koek of ruim 12 muffins
200 gr melk
1 ei
100 gr honing
2 el (suikervrije) appelstroop
2 el koekkruiden
250 gr volkoren speltmeel (of gewone bloem)
2 tl bakpoeder
snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak van een stuk bakpapier een prop en maak die nat. Knijp het vocht eruit en doe dit in de cakevorm. Bak je muffins?? Vul dan de muffinvorm met papieren muffinvormpjes.
Doe in een ruime beslagkom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden. Mix het met een mixer op de middelste stand.
Voeg nu lepel voor lepel het meel toe en als laatste het zout en de bakpoeder. Zorg dat het één geheel is.
Schenk het mengsel voorzichtig in de cakevorm en strijk het glad.

Bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar en goud bruin. Hou voor de muffins een baktijd van 25 minuten aan
Laat de ontbijtkoek nog 5 minuten in de vorm zitten. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Bewaar deze ontbijtkoek in een luchtdichte verpakking. Ik bewaar deze koek altijd in bijenwasdoek maar aluminiumfolie is ook prima. Goed verpakt is de koek zeker 1 week houdbaar. Ik denk alleen dat hij al eerder op is. Het wordt helemaal een gebakje met een lik roomboter erop. Een mooi begin van de dag!

Maak jij de ontbijtkoek of de muffins?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken.

BewarenBewaren

6 Comments
  • t
    13/09/2019

    Hier krijg je spontaan bak drang van!
    Vraagje kan ik deze koek in plakje invriezen? Of wordt hij dan erg droog?
    Gr. Melissa.

  • Dineke
    24/09/2018

    Ziet er heerlijk uit! Ik woon niet in Nl en er is hier geen appelstroop te krijgen. Waar zou ik dat door kunnen vervangen?

  • heidi
    09/02/2018

    kan ik de melk ook vervangen door rijstemelk?

Leave a Comment