Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Havermout koek met banaan en noten

In het weekend maak ik vaak een voorraadje van gezonde tussendoortjes. Hierdoor kunnen we doordeweeks iets lekker pakken zonder dat we ons schuldig hoeven te voelen. Daarvoor zoek ik het wereldwijde web af naar lekkere en makkelijke recepten. Tijdens zo’n zoektocht las ik op Nathalie’s Keuken een recept wat mij wel lekker leek. Ik gaf er een eigen draaitje aan en jawel, daar hadden we alweer een heerlijk gezond tussendoortje. Deze koek is een stuk gezonder dan alle koek die in de schappen van de supermarkten liggen. Ik geef je alleen wel als tip dat je goede rijpe bananen gebruikt. Ik gaf deze koek een toepasselijke naam: havermout koek met banaan en noten. Een mond vol maar wel een zoete mond met een lekkere bite 🙂 

havermout koek met banaan en noten

Ingrediënten voor een schaaltje vol
140 gr havermout
70 gr speltmeel of ander meel
70 gr hazelnoten (of andere noten)
12 verse dadels zonder pit
100 gr gesmolten kokosolie
3 el honing
2 rijpe bananen
2 eieren
½ tl baking soda
1 grote hand zonnebloem pitten

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een prop van een stuk bakpapier. Hou dit onder de kraan en knijp het water eruit. Hierdoor kun je makkelijker het bakpapier in een ovenschaal of bakblik krijgen. Ik gebruikte een bakblik van 26×20 cm.
Doe de honing, bananen, eieren en gesmolten kokosolie in de blender of keukenmachine en mix het tot glad mengsel. Snij de dadel in stukjes. Doe de dadels met de andere ingrediënten (behalve de zonnebloem pitten) in een grote kom en roer het mengsel uit de blender erdoor. Meng alles goed door. Schep het mengsel in de ovenschaal en strooi de zonnebloem pitten erover.

Bak de koek in 20 tot 25 gaar en goudbruin. Om te kijken of de koek gaar is, prik je er even met een saté prikker in. Als de prikker schoon blijft is de koek gaar.
Laat de koek op een rooster afkoelen. Snij hem dan in vierkantjes of reepjes, wat je zelf leuk vindt. 😉 Luchtdicht afgesloten is deze koek ongeveer 4 dagen houdbaar. Maar zeker weten dat hij al eerder op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermout koek met banaan en noten
Facebook
WhatsApp
Pinterest