Search
Close this search box.
Gezonde bounty’s

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk chocolade. Ik maakte van kokos en dadels een heerlijk hapje omhuld met heerlijke chocolade. Ik noem ze gezonde bounty’s omdat deze heel wat gezonder zijn dan die uit de winkel. Voor een nog lekkerder smaak raspte ik er de schil van een mandarijn door. En ik kan je zeggen dat het een verrassende combinatie werd.

Ik had ze zaterdag gemaakt maar had nog geen gelegenheid gehad om er foto’s van te maken, ik was van plan om dat zondag te doen. Ik had ze in de koelkast gezet en voor de zekerheid een briefje erbij met de tekst : “AFBLIJVEN”. Dat was maar goed ook anders had ik deze foto’s niet kunnen maken. De mannen bleven aan mijn kop zeuren dat ze er eentje wilde proeven. Ze mochten er 1 proeven en daarna moesten ze er echt vanaf blijven. Op zondagochtend fotografeerde ik deze heerlijke bounty’s. Ik was net klaar met foto’s maken of ze stonden al te wachten om vol in de aanval te gaan. Stiekem heb ik er een aantal apart gelegd. Die bewaar ik voor Valentijnsdag.

 

Gezonde bounty’s

Dit heb je nodig
Voor de kokoslaag:
180 gr geraspte kokos
4 el kokosolie
6 Medjols dadels
25 gr rijststroop of honing
rasp van 1 mandarijn

Voor de chocolade laag
8 el kokosolie
4 el cacao
1 el rijststroop of honing

 

gezonde bounty's

 

Zo maak je het
Verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in stukken. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron en doe dit samen met de dadels, kokos en honing in de keukenmachine. Draai er een samenhangt “deeg” van. Schep een klein beetje op je hand en maak daar een bolletje van. Als het goed blijft plakken is het deeg goed, anders moet je nog wat honing toevoegen.

Vul met dit mengsel een silicone bonbons vorm. Druk het “deeg” met de achterkant van een lepel goed aan. Ik gebruikte twee vormen. Eén in de vorm van hartjes en één met vierkantjes. Zet de vorm(en) zeker 2 uur in de vriezer.

Maak na 2 uur het mengsel voor de chocolade laag. Smelt hiervoor de kokosolie en voeg de honing en de cacao toe. Haal de silicone vorm uit de vriezer en druk voorzichtig de kokos uit de vorm. Dompel ze in de chocolade en laat ze even uitlekken op een vork. Doordat de kokos zo koud is, zal de chocolade snel hard worden. Leg op een rooster of een stuk bakpapier. Bewaar ze in de koelkast. Maar ik waarschuw je. Van deze gezonde bounty’s kan niemand afblijven. Je stopt pas met eten als het schaaltje leeg is 😉

Wil je nog meer gezonde tussendoortjes maar heb je geen zin om het zelf te maken?? Pien duikt voor jou de keuken in en maakt met passie en liefde heerlijke gezonde tussendoortjes.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Gezonde bounty’s
Facebook
WhatsApp
Pinterest