Broccoli zoete aardappel schotel

We moeten meer groente eten wordt er geadviseerd. Nu deze broccoli zoete aardappel schotel zit barstens vol met groente. En deze schotel is ook nog eens vegetarisch. Als je de plakken aardappel heel dun snijdt is deze schotel al in 40 minuten gaar in de oven. Weinig afwas want je hebt alleen een grote braadslee of ovenschotel nodig om af te wassen.
Broccoli is zo’n groente waar je eigenlijk veel gerechten mee kunt maken. Deze schotel is door de combinatie van zoete aardappel, broccoli en de Parmezaanse kaas echt een volwaardige maaltijd voor door de weeks. Hij moet dan wel even de oven in, maar daar hoef je niet naar om te kijken. De oven doet al het werk. Oké, behalve alles even dun snijden dat is eigenlijk alles wat je moet doen. Probeer hem maar eens.

 

Broccoli zoete aardappel schotel

Dit heb je nodig voor 3 personen
2 grote zoete aardappels
1 grote gewone aardappel
1 ui
5 eieren
1 stronk broccoli
1 rode peper
100 gr Parmezaanse kaas
draai peper

 

broccoli zoete aardappel schotel

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een braadslee of grote ovenschaal in met olijfolie.
Schil de aardappels en de ui. Was de aardappels onder de kraan zodat er geen zand meer aan zit. Snij de broccoli in stukken zodat ze in de keukenmachine passen. Je hoeft maar een klein stukje van de stronk af te snijden. De steel kun je namelijk ook prima eten (en het is zonde om dat weg te gooien toch?) Pak nu een mandoline schaaf of de dunste schaaf van je keukenmachine. Snij de aardappels, ui en de broccoli in dunne plakken. Verwijder de zaden uit de rode peper en snipper hem. Stort alle groente in een grote ovenschaal en hussel goed door elkaar. Zorg dat de laag groente niet te dik wordt. Daarom gebruikte  ik een grote braadslee. Het staat niet zo mooi op de foto, maar de smaak maakte veel goed.

Strooi een goede draai peper over de groente. Klop de eieren los en schenk over de groente in de braadslee. Rasp de kaas en strooi er over. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en schuif de oven in. Bak de broccoli zoete aardappels schotel gaar en goud bruin in ongeveer 40 minuten. Als de bovenkant te bruin wordt leg je een stuk aluminium folie erover. Zo verbrandt de bovenkant niet. Schep een lekker bord eten op en geniet van deze heerlijke schotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Broccoli zoete aardappel schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest