Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Gehakt schotel met wortel en zoete aardappel

Natuurlijk deed ik deze maand weer mee aan de foodblogswap. Voor diegene die niet weten wat het is. Je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger. Je kiest een recept van hem of haar en geeft daar een eigen draai aan. Deze maand mocht ik van Simone van Fit en Puur iets kiezen. In mei maakte Simone een variant op mijn wortelsalade. Dus dacht ik dat het leuk was om ook een gerecht met wortel van haar te kiezen. Mijn oog viel op een gerecht met kipgehakt, wortel en champignon. Simone serveerde er zoete aardappelen bij. Ik gebruikte vegetarisch gehakt en verving de champignons voor zoete aardappel. Alles werd in een ovenschaal geschept en in de oven gaar gebakken. Het resultaat was een gehakt schotel met wortel en zoete aardappel. Met een heerlijk krokant korstje. Echt super lekker. Iedereen was enthousiast over dit nieuwe gerecht. Blog-waardig was de eindconclusie.

 

Gehakt schotel met wortel en zoete aardappel

Dit heb je nodig voor 4 personen
200 gr (vegetarisch) gehakt
500 gr wortelen
2 grote zoete aardappelen (ca. 500 gram)
1 el gerookte paprikapoeder

 

gehakt schotel met wortel en zoete aardappel

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 3 cm. Snij de wortelen in repen van ongeveer 3 cm. Zet een pan op het vuur met een dikke bodem en voeg wat olijfolie toe. Doe de blokjes zoete aardappel in de pan en voeg de gerookte paprika toe. Schenk er ook nog wat olijfolie over, zodat de gerookte paprika niet aan kan branden.  Bak de zoete aardappelen op middel hoog vuur 4 minuten.
Ik gebruikte vegetarische rul gehakt maar wanneer je gewoon gehakt gebruikt moet je dit even rul bakken in een andere pan. Voeg na 4 minuten de wortelen toe bij de zoete aardappel en bak nog 2 minuten mee. Schep het rul (gebakken) gehakt erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 30 minuten  gaar. Check even of de wortelen en zoete aardappelen gaar zijn, anders moet het nog even langer in de oven.
Ik serveerde er nog een yoghurtsausje bij. Hiervoor deed ik wat volle yoghurt met gerookte paprikapoeder in een schaaltje. Een lekkere draai peper en roeren maar.
Dank je Simone voor dit lekkere recept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gehakt schotel met wortel en zoete aardappel
Facebook
WhatsApp
Pinterest