Bijenwasdoeken, een bewuste keuze !

Vandaag niet een recept wat ik deel met jullie maar meer een mooi product : Bijenwasdoek. Hiermee kun je voedsel bewaren en ook nog eens afval verminderen, traditionele folie’s heb je vanaf nu niet meer nodig :-). Een tijdje terug heb ik bijenwasdoeken besteld. Ik zie jullie denken, BIJENWASDOEK wat is dat nu weer.
Op de site van KitchenHugs staat het volgende over bijenwasdoek: ” De doek is gemaakt van hennep en de vershoudende waslaag van een mix van bijenwas, jojoba-olie en boomhars. Het meest natuurlijke alternatief om je voedsel vers te houden en te bewaren. Volledig uit natuurlijke materialen gemaakt “

Nadat ik een filmpje op You-Tube zag wilde ik kennismaken met bijenwasdoek. Ik bestelde een starters pakketje. Hierin zitten 3 verschillende formaten in: 1 x groot: 33 cm bij 33 cm, 1x middel: 25 cm bij 25 cm en 1 x klein: 18 cm bij 18 cm. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van. Om je de waarheid te vertellen, ik heb vorige week nog zo’n pakketjes besteld.

Bijenwasdoek

Ik gebruik de doeken o.a. voor het invriezen van mijn ontbijtkoek, ik bak namelijk 3 koeken tegelijk, de oven is toch warm dus waarom zou ik maar 1 koek bakken. Hiervoor gebruik ik het grote formaat. Je kunt de doeken ook voor eten gebruiken wat je in de vriezer wilt bewaren. Grote ovenschalen dek ik ermee af.  Het middelste formaat gebruik ik om bakjes of kleinere ovenschalen mee af te dekken die in de koelkast gaan. De kaas wordt er in verpakt.  Het kleine formaat gebruik ik om bijv. een halve komkommer of avocado te bewaren. Echt ideaal. Na gebruik spoel je ze schoon onder koud water of veegt ze schoon met een vochtige doek met koud water. Echt super handig. Je kunt de doeken zeker een jaar gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je minder afval produceert. Dat is mooi toch ;-).

Bij KitchenHugs krijg je deze maand (mei 2016) 10% korting bij een bestelling van bijenwasdoek. Ook krijg je nog een zakje bloemenzaadjes voor een vrolijke tuin of balkom en om de bijen in jouw omgeving te verwennen, want we moeten ook goed voor de bijen zorgen natuurlijk. Wanneer je de kortingscode Pien10 invoert bij jouw bestelling krijg je automatisch de korting verrekend :-):-).

Stuur jij mij een foto wat jij erin bewaart!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bijenwasdoeken, een bewuste keuze !
Facebook
WhatsApp
Pinterest