Dit schaaltje avocado met zalm is een lekker voorgerechtje bij een uitgebreide maaltijd. Je kunt het op verschillende manieren serveren. Serveer het in de schil van de avocado, een blaadje sla of in een klein bakje of glaasje. Je kunt het van te voren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Echt super handig. Op het moment dat je aan tafel gaat schep je het uit en serveert het. Wij hebben het als gerechtje geserveerd op een groot feest hier thuis. Iedereen was enthousiast. Het is een simpel gerechtje dat door de lekkere ingrediënten echt een smaakexplosie in je mond geeft.
Avocado met zalm
Dit heb je nodig voor 4 personen
1 avocado in blokjes
1 verpakking gerookte zalm in blokjes
1/2 rode ui gesnipperd
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
handje bieslook
peper en zout
Zo maak je het
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Dit doe je makkelijk door aan de zijkant zacht te knijpen. Let wel op waar hij naar toeschiet, bij mij schoot hij de eerste keer de keuken door ;-).
Snij de avocado kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan.
Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom. Sprenkel de citroen erover.
Voeg de gesnipperde ui en de zalm bij de avocado. Schep dit voorzichtig om. Voeg nu de crème fraîche toe en schep weer om. Serveer de avocado met zalm meteen of zet het nu in een afgesloten bakje in de koelkast totdat je het nodig hebt. Je kunt dit gerecht ´s morgen al voorbereiden.
Als borrelhapje in een klein glaasje scoor je ook heel goed 🙂