Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Avocado hummus en paprika dip

In het weekend maak ik vaak een lekkere dip. Die eten we dan bij een borrel, ‘s avonds bij het eten en de volgende dag bij de lunch. Een heerlijk gerecht om te maken dus. Ik maakte van 2 avocado’s en een blik kikkererwten een avocado hummus en paprika dip die zo lekker zijn dat jij ze zeker ook een keer moet maken. Met onderstaande ingrediënten maak je twee heerlijke dips dus. 

Avocado hummus en paprika dip

Ingrediënten voor twee schaaltjes heerlijke dip
1 blik kikkererwten
2 avocado’s
2 tenen knoflook
snuf zout
sap van een halve citroen
100 gr feta
2 puntpaprika’s
1 tl korianderpoeder
3 el vocht van de kikkererwten
1 el tahin
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de avocado’s door midden en haal de pit eruit. Hier lees je hoe je dat doet. Schep het vruchtvlees eruit en doe in de keukenmachine.
Snij de paprika’s door midden en snij de zaden eruit. Schenk een beetje olijfolie op je handen en smeer de paprika’s hiermee in. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Maak de knoflook schoon en doe deze ook in de ovenschaal. Bak de paprika’s en de knoflook ongeveer 10 minuten, totdat ze lekker liggen te sissen in de oven. Schep de knoflook uit de ovenschaal. Doe de knoflook in  de keukenmachine. De paprika zet je even apart.  Giet de kikkererwten af en doe in de keukenmachine. Bewaar het vocht want dat heb je zo nog wel nodig.
Snij de avocado’s door en schep het vruchtvlees eruit. Hoe je dit doet lees je hier. Pers het sap uit de citroen (of een flinke knijp uit zo’n flesje 🙂 )  doe ook in de keukenmachine. Draai tot een mooie puree.

Hoe maak je de twee smaken??

Schep nu de helft van de puree uit de machine en zet even apart.
Voeg nu de paprika’s en de feta toe. Bewaar een klein stukje feta om je dip later mee te garneren. Draai tot een mooie puree. Schep in een leuk schaaltje en spoel de machine en het sikkelmes schoon.
Schep nu de helft die je apart hebt staan in de schone machine en voeg de korianderpoeder, tahin en ongeveer 3 el van het vocht van de kikkererwten. Draai tot een mooie hummus. Schep de hummus in een ander schaaltje.
Ik koop bij de Turkse winkel een knapperige koek. Op de verpakking staat linque met olijven. Het zijn lange koeken die je in stukken kunt breken en waar je heerlijk mee kunt dippen in deze twee waanzinnige schaaltjes hummus. Of je koopt bij de Hema van die kleine dip stokjes, die smaken er ook super lekker bij. Of met een lekker naanbrood. De keuze is reuze.

Welke dip eet jij het liefst?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Avocado hummus en paprika dip
Facebook
WhatsApp
Pinterest